Foto: Shutterstock

Baltas smiltis, kristāldzidra jūra un neaprakstāmi skaista apkārtne – tie visi ir kritēriji, lai ceļotāju vērtējumā kādu pludmali atzītu par skaistāko pasaulē. Lai arī pasaulē ir daudz skaistu vietu jūras krastā, Sančo (Baia do Sancho) pludmalē Brazīlijas Fernando de Noronha salā ir kas tāds, kas valdzina vairāk, jo tā "Tripadvisor" vērtējumā jau trešo reizi atzīta par skaistāko pasaulē.

Plata sniegbaltu smilšu josla, ko apskalo tirkīzzils ūdens, bet ieskauj iespaidīgas akmens klintis un zaļi tropu meži. Ieraugot jau fotogrāfijas vien, kļūst skaidrs, ar ko šī pludmale apbur atpūtniekus, raksta "Travelbook.de".

Ceļotāji, kuriem bijusi tā laime atpūsties brazīliešu salas smilšu strēlē, "Tripadvisor" to novērtējuši ar pašām augstākajām atzīmēm. "Skaistāk nemēdz būt!" raksta kāds atpūtnieks. "Skaistākā pludmale, kādā jebkad esmu bijis," piebilst kāds cits.

Foto: Shutterstock

No 5875 "Tripadvisor" lietotājiem, kas izteikuši vērtējumus par šo pludmali, 5493 tai devuši maksimālās piecas zvaigznes, bet vēl 333 – četras zvaigznes (24. februārī). Tā nu 99 procenti Sančo pludmales apmeklētāju vērtē to pozitīvi. Arī 2014. un 2015. gadā Sančo pludmale bijusi pirmajā vietā šajā topā, bet pērn tā ierindojusies otrajā vietā, raksta "Travelbook.de".

Lai arī šī pludmale uz salas vairs sen nav noslēpums ceļotājiem, vieta ir tiešām plaša, tāpēc tā neesot pārpildīta.

Skaistāko pludmaļu top 10:

  1. Sančo pludmale, Brazīlija
  2. Grace Bay, Tērksas un Kaikosas salas
  3. Ērgļu pludmale, Arubas sala (Mazo Antiļu salu grupa)
  4. Playa Paraiso, Kuba
  5. Siestas pludmale, Florida, ASV
  6. La Concha pludmale, Spānija
  7. Playa Norte, Meksika
  8. Radhanagar pludmale, Indija
  9. Elafonissi pludmale, Krēta, Grieķija
  10. Galapagu pludmale Tortugas līcī, Galapagu salas, Ekvadora
Par Ekvadoras skaistajām pludmalēm un latviešu ceļotāju gaitām tajās vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!