Foto: DELFI

"Tūrisma Gids" rīkotais stāstu konkurss “Ceļo, stāsti, atkal ceļo” apliecina, ka ceļošana tiešām rada brīnišķīgu vēlmi turpināt apskatīt gan tuvākas, gan tālākas zemes.

Mūsu lasītāji ir vareni ceļotāji – saņēmām stāstus par pingvīniem Madagaskarā, sauļošanos Krētā, kolorīto Transilvāniju un trekingu Nepālā. Kopā iesūtīti 148 stāsti.Visvairāk rakstīts par Itāliju – 18 stāsti par Romu, Venēciju, Sicīliju, Alpiem un romantisko Amalfi krastu.

"Paldies par skaistajiem stāstiem, kas tikai vēl vairāk apstiprina manu viedokli par to, ka latvieši ir aizrautīgi, zinātkāri, lieliski un labā nozīmē traki ceļotāji. Šoreiz, lasot stāstus, kā galvenos vērtēšanas kritērijus ņēmu vērā pavisam subjektīvo sajūtu, kas, izlasot vārdus, uzbur nepārvaramu vēlmi nokļūt aprakstītajās vietās, ka stāsts liek smieties, aizkustina vai aizrauj. Ļoti lūkojos pēc tādiem stāstiem, kas man atklāj, ko nedzirdētu, kādu informāciju, kas liecina, ka cilvēki šiem ceļojumiem gatavojušies vai arī rakstot meklējuši kādus papildu stāstus, lai man kā lasītājam rakstītais vārds būtu ne tikai, interesants, bet arī noderīgs un bagātinošs. Paldies visiem stāstniekiem. Turpiniet ceļot, lasīt un stāstīt par piedzīvoto!" saka "TūrismaGids" redaktore Andra Briekmane.

Tā nu svinīgi paziņojam, ka balvu – pilnībā apmaksātu ceļojumu divām personām uz Taizemi no tūrisma aģentūras “Kolumbs” – iegūst Liene Reika. Uzvarētājas stāsts viennozīmīgi mūs iedvesmoja nākamajā atvaļinājumā doties uz Kazahstānu. Lūk, arī uzvarētājas stāsts. Apsveicam!

Daudzus ceļojumu konkursam iesūtītos stāstus jau var lasīt sadaļā “Es ceļoju”, pamazām publicēsim arī pārējos.

Vēlreiz paldies visiem par brīnišķīgajiem stāstiem! Turpiniet ceļot un fotografēt, gaidīsim stāstus par piedzīvoto uz celojumi@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!