Foto: Vida Press

Jaunā Ņujorkas debesskrāpja plāni jau sacēluši lielu kņadu kā arhitektu, tā interesentu aprindās, jo celtnes forma atgādina milzīgu U burtu, un projektā tā izskatās neticami viegla un trausla blakus jau esošajām ēkām. "Manhetenas panorāmā drīz būs redzams pagrieziens – tiešā nozīmē," raksta portāls "Bored Panda".


Oficiāli publiskoti plāni būvēt pasaulē pirmo U veida debesskrāpi. Plānots, ka tas atradīsies Ņujorkā, 57. ielā, un tā autori ir arhitektu firma "Oiio". Tā kopējais garums paredzēts iespaidīgs – 1220 metri.

Pēc uzcelšanas šī būs augstākā celtne pasaulē, raksta "Vida Press". "The Big Bend" jeb "Lielais līkums", kā ēka iesaukta, būšot aprīkota ar augstāko tehnoloģiju liftiem, kas spēj pagriezties, izbraukt līkumus un apļus, kā arī citām ekstrām.

"Ja mums izdosies realizēt "Lielo līkumu", neizlokot Ņujorkas būvniecības likumus, šī varētu kļūt par vienu no prestižākajām Manhetenas ēkām," arhitektu birojs raksta savā mājaslapā.

Arhitektu biroja dibinātājs Ioanis Oikonomou pašlaik esot investora meklējumos, lai īstenotu U torņa projektu. Ja tas tiks izdarīts, tad šī ēka pēc kopējā garuma pārsniegs pašlaik augstāko ēku pasaulē – Burj Khalifa Dubaijā. Pašlaik gan skaidri būvniecības termiņi vēl nav zināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!