Foto: Shutterstock

Pirmais off-trail jeb apvidus skrējiens Latvijā – "Kurbads" – notiks 9. oktobrī mežā pie Zvirgzdes, Vecumnieku novadā. No citiem Latvijā notiekošajām skriešanas sacensībām "Kurbads" izceļas ar tā unikālo formātu – skrējienu bez takām, ceļiem un kompromisiem, stāsta skrējiena organizators Jānis Tamužs.

"Kurbads" ir pirmais šāda veida skrējiens Latvijā un ieviesīšot jaunu skriešanas sacensību veidu – off-trail. Atšķirībā no šosejas un taku skrējieniem off-trail distancēs izvairās no cilvēku radītiem ceļiem un takām, dalībniekiem piedāvājot trases dabā – cauri siliem, purviem, sūnām.

9. oktobrī pulksten 13 starts tiks dots trīs dažādās distancēs – jūdzes (1600 m), kā arī piecu un desmit kilometru. Neilgi pirms tam mazākajiem dalībniekiem būšot iespēja skriet 400 metru distancē, kur viņus "pavadīs draudzīgais meža zvērs", stāsta Tamužs.

Sacensību galvenais organizators, pasaules čempions orientēšanās sportā, Edgars Bertuks, stāsta: "Skrienot orientēšanās distances, esam novērtējuši, cik skaista ir kustība cilvēka neskartā dabā, tāpēc to pašu vēlējamies piedāvāt arī cilvēkiem, kuriem orientēšanās ir sveša, bet skriešana – tuva. Tā nonācām pie idejas par off-trail skrējienu."

Papildu intrigai tiks rīkots duelis, kur jūdzes distancē sacentīsies vieglatlēts Jānis Razgalis, kurš ir viens no labākajiem vidējo distanču skrējējiem Latvijā, un orientierists Artūrs Pauliņš, kurš nesen uzvarēja starptautiskajās orientēšanās sacensībās "Euromeeting" sprinta distancē.

Balvas labākajiem nodrošināšot specializētais veikals skrējējiem "42km.lv", sporta preču veikals "Sportlife", sporta uztura kompānija "Syform", kā arī sporta kopiena "Sportegy".

Sacensībām par standarta dalības maksu iespējams pieteikties līdz 5. oktobra pulksten 23.59, bet pieteikšanās iespējama arī pēc tam, tiesa, dārgāk.

Pieteikšanās un plašāka informācija atrodama mājaslapā kurbadsskrejiens.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!