Foto: AP/Scanpix
Lidojot virs Losandželosas, pa lidmašīnas logu visu janvāri varēs redzēt pasaulē lielāko vinila plati. Tā griežas uz koncertu arēnas "The Forum" jumta, vēstī ārvalstu mediji.

Tagad tiem, kas lido uz netālo Losandželosas Starptautisko lidostu ASV, ir vēl vairāk iemeslu palūkoties pa logu un izvilkt fotoaparātu. Pamatīgā vinila ripuļa diametrs ir 124 metri, un tas uz ēkas jumta tiešām griežas ar ātrumu 27 kilometri stundā.

Plate uz ēkas jumta uzstādīta divu iemeslu dēļ - lai atzīmētu 100 miljonu dolāru vērto koncertzāles rekonstrukcijas darbu noslēgšanos un gaidāmos grupas "The Eagles" koncertus šajā arēnā.

Plate izgatavota kā grupas 1976.gadā izlaistā superhita "Hotel California" atveids. Grupa janvārī arēnā sniegs vairākus koncertus, un tie ir pirmie pasākumi pēc šeit notikušās iespaidīgās rekonstrukcijas, vēstī Today.com.

Idejas autori stāsta, ka jumta pārveidē par spēlējošu plati piedalījušies 75 cilvēki. Darbos izmantoti 23 000 m2 vinila, aptuveni 600 metru alumīnija profilu un pusotrs kilometrs dažādu stiprinājumu.

Lai varētu šādu objektu izveidot, idejas autoriem bijusi nepieciešama atļauja no ASV Federālās Aviācijas administrācijas, jo lidosta atrodas tikai dažu kilometru attālumā, bet darbos bija jāiesaista liela izmēra pacelšanas iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!