Foto: Raitis Supe

Kārsavas novada pašvaldība un Dabas aizsardzības pārvalde dabas mīļotājiem piedāvā izziņas pastaigu pa dabas parka "Numernes valnis" teritoriju, kas norisināsies 16. jūnijā pulksten 13.

Aktīvākie un sportiskākie Kārsavas novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti doties ekosistēmas iepazīšanās pārgājienā pa aizsargājamo dabas teritoriju kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas vecāko valsts vides inspektori Elīnu Tripāni.

Tikšanās vieta – pie skatu torņa stāvlaukumā, GPS koordinātas: 56.843877 un 27.488672. Iešanai dabā aicina vilkt laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un gumijas zābakus. Par bērnu drošību atbildību uzņemas vecāki. Pasākuma noslēgumā – pikniks pie skatu torņa.

Pieteikšanās pārgājienam (līdz 15. jūnijam) un papildu informācija – 29327265 vai antra.lipska@karsava.lv

"Numernes valnis" ir "NATURA 2000" teritorija, kas izveidota 2004. gadā, lai saglabātu Latvijā un Eiropā retus un aizsargājamus meža un purva biotopus, apdraudētas un aizsargājamas augu un dzīvnieku sugas. Dabas parkā atrodas skatu tornis, kas ir 20 metrus augsts, un no tā paveras plašs skats uz Kārsavas novadu. Blakus skatu tornim ir uzstādīti divi zvaigžņu vērošanas krēsli, kas dienā ļaus aplūkot skaisto panorāmu un diennakts tumšajā laikā palīdzēs dabas mīļiem ar skatienu noķert krītošās zvaigznes.

Pasākums tiek organizēts projekta "Iepazīsim, lai nosargātu!" laikā, to finansē Latvijas vides aizsardzības fonds un atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!