Foto: Vida Press

Eifeļa tornis Krievijas laukos un norāde uz Berlīni, Varšavu vai Leipcigu lielajā kaimiņzemē, izrādās, nav nekāda kļūda. Krievijā ir veselas 32 vietas, kas nosauktas tāpat kā lielās un slavenās Eiropas pilsētas.

Fotogrāfs Romāns Makhmutovs devies uz vairākām no tām un mākslinieciskās fotogrāfijās iemūžinājis gan Varšavu un Leipcigu, gan arī Parīzi netālu no Magņitogorskas, kur pats uzaudzis.

Viņš šo projektu nosaucis par "Eirointegrāciju", parādot dzīvi nomaļās Krievijas vietās ar pasaulslaveniem nosaukumiem, raksta Vida Press.

Šiem vietu nosaukumiem, protams, ir savs stāsts. Piemēram, 19. gadsimta sākumā jau minētā Parīze radusies vietā, kur krievu armija uzvarējusi Napoleona karaspēku 1814. gadā.

Šī gada jūnijā fotogrāfs nolēmis vietas atrast un sācis ceļojumu pa 17 ciemiem. Pirmais bijis Feršampenauza, kas nosaukta par godu franču pilsētai. Izrādās, ka, ja Krievijā navigācijas sistēmā ievada vārdu Varšava, neuzmanīgāks ceļotājs var nonākt nomaļā ciemā, nevis Polijas galvaspilsētā.

Foto: Vida Press

Tāpat var sanākt cilvēkam, kas meklē Berlīni, Leipcigu vai Kaseli – arī tālos Krievijas laukos var atrast vietas ar šādiem nosaukumiem.

Lūk, Parīze ir "augoša un zaļojoša" arī Krievijā.

Foto: Vida Press

Šie ir Leipcigas ļaudis. Krievijā.

Foto: Vida Press

Bet šī - traktoru "stavvieta" Leipcigā, protams, Krievijā.

Foto: Vida Press

Lūk, vēl citi fotogrāfa darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!