Foto: DELFI
Piektdien, 7.februārī, tūrisma izstādē "Balttour" Ķīpsalā pasniegtas balvas "Gada cilvēks tūrismā 2013", par labāko 2013.gada tūrisma žurnālistu atzīts portāla "Delfi" fotogrāfs Mārtiņš Purviņš.

Balva "Gada cilvēks tūrismā 2013" tiek pasniegta jau 11. reizi, bet šī ir pirmā reize, kad nominācijā par labāko žurnālistu uzvar fotogrāfs. "Nolēmām, ka šoreiz jādod balva īstam darba rūķim. Mārtiņš ir redzams vienmēr un visur - gan viesnīcu, gan restorānu atklāšanās, gan izstādēs un pasākumos - vienmēr ar fotoaparātu rokās. Cilvēki skatās fotogrāfijas, bet autoram visbiežāk nepievērš uzmanību. Industrijas pārstāvji to redz un novērtē. Un šis bija tas brīdis, kad novērtēt īsta darba darītāja paveikto," portālam "Delfi" pēc balvu pasniegšanas stāstīja balvas "Gada cilvēks tūrismā" dibinātājs un žūrijas pārstāvis Aivars Mackevičs.

"Balva ir kļuvusi par nozīmīgu notikumu tūrisma nozarē, kuru šajos gados ir saņēmuši vairāk nekā 60 tūrisma profesionāļi. Šo balvu daudzi sauc par tūrisma "oskaru" un tā ir pateicība par ieguldīto darbu nozares labā, kurā šobrīd atkal dinamiski attīstās. Man ir liels prieks, ka šīs balvas statujas ir daudzu tūrisma uzņēmumu un organizāciju goda vietās," skaidro Mackevičs.

"Esmu priecīgs, ja manas bildes cilvēkiem patīk. Vienmēr ceļoju kopā ar fotoaparātu, tveru mirkļus, lūk, arī rezultāts," pēc apbalvošanas ceremonijas teica Mārtiņš.

Balvai "Tūrisma žurnālists 2013" nominēti bija Pauls Timrots (TV raidījums "TE"), Signe Meirāne ("Četras sezonas"), Elīna Doļģe ("Latvijas garša") un Mārtiņš Purviņš ("Delfi").

Balva "Gada cilvēks tūrismā 2013" tiek pasniegta tūrisma nozares profesionāļiem, kuri ir veiksmīgi ne tikai savā arodā, bet arī velta daudz enerģijas tūrisma nozares interešu aizstāvībai. Pretendentus izvirza tūrisma nozares pārstāvji un citi interesenti, kurus apkopo, izvērtē un nolemj komisija deviņu cilvēku sastāvā. Šogad balvas tika pasniegtas septiņās nominācijās.

"Gada cilvēks tūrismā 2013" laureāti:

  • "Uzņēmējs naktsmītņu biznesā 2013" - Gints Dzirnieks, "Radisson Blu Elizabete Hotel".
  • "Uzņēmējs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā 2013" - Vilnis Klinovičs, "Impro".
  • "Tūrisma informācijas centra vadītājs 2013" - Gita Memmēna no Saulkrastu TIC un Ilze Millere no Limbažu TIC.
  • "Restorāna vadītājs 2013" - Rihards Fridenbergs-Kalniņš, "EcoCatering".
  • "Tūrisma žurnālists 2013" - Mārtiņš Purviņš, "Delfi".
  • "Tūrisma mājas lapa 2013" - Aerodium.lv.
  • "Par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā" balvu saņēma Asnāte Ziemele no "Lauku ceļotājs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!