Foto: Publicitātes foto
Lai arī pērn notikuši vairāki traģiski avionegadījumi, 2016. gads kopumā bijis viens no drošākajiem aviācijas vēsturē, raksta "CNN Travel". Tāpat avarējušo lidmašīnu skaits kopumā visus pēdējos 20 gadus ir vienmērīgi sarucis. Speciālisti, kas analizē nozares drošību "AirlineRatings", nosaukuši drošāko aviokompāniju balvas ieguvējus.

Šogad nosaukti 20 vadošie pārvadātāji, kas visvairāk piestrādājuši pie pasažieru drošības jautājumiem. Un jau ceturto gadu pēc kārtas Austrālijas mājaslapa "AirlineRatings" par drošāko nosaukusi austrāliešu aviokompāniju "Qantas". Tā uzvarējusi 425 aviokompāniju konkurencē.

"AirlineRatings", kas drošāko aviokompāniju reitingu publicē kopš 2013. gada, raksta, ka ""Qantas" ir ārpus konkurences drošības jautājumos un uzlabojumos. Austrālijas aviokompānijai topā seko "Air New Zealand", "Alaska Airlines", "All Nippon Airways", "British Airways", "Cathay Pacific Airways", "Delta Air Lines", "Etihad Airways", "EVA Air", "Finnair", "Hawaiian Airlines", "Japan Airlines", "KLM", "Lufthansa", "Scandinavian Airline System", "Singapore Airlines", "Swiss", "United Airlines", "Virgin Atlantic" un "Virgin Australia".

No analizētajām 425 aviolīnijām 148 saņēmušas augstāko septiņu zvaigžņu novērtējumu, bet gandrīz 50 – tikai trīs vai mazāk zvaigznes. Jāpiebilst, ka vērtēta arī Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic", kas saņēmusi piecas no septiņām iespējamām zvaigznēm. Vairāk lasi šeit.

14 aviolīnijas reitingā spējušas saņemt tikai vienu zvaigzni. Visnedrošākās šajā vērtējumā izrādījušās aviokompānijas no Afganistānas, Indonēzijas, Nepālas un Surinamas.

Nīderlancē bāzētā "Aviation Safety Network" apkopojusi pērnā gada aviācijas negadījumu statistiku, un izrādās, ka traģiskas un nāvējošas avārijas civilajiem lidaparātiem, uz kuru klāja bijuši vismaz 14 pasažieri, pērn notikušas 19 reizes un laupījušas 325 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!