Bākas vienmēr atrodas brīnišķīgās vietās ar skaistu skatu uz jūru vai okeānu, turklāt to vientulībā ir kaut kas neizsakāmi romantisks, tāpēc tās ir ideāla vieta naktsmītnei. Piedāvājam apskatīt piecas izcili skaistas bākas dažādās pasaules vietās, kur var arī pārnakšņot.

'Belle Tout' bāka Austrumsaseksā, Lielbritānijā

Foto: Shutterstock

1832. gadā celtā bāka ir viena no slavenākajām Anglijā. Tā kā bāka piederējusi telekompānijai BBC, to var redzēt vairākās filmās, tostarp vienā no slavenajām Džeimsa Bonda filmām - "Dzīvās ugunis" (The Living Daylights).

Pašlaik bāka ir pilnībā atjaunota, un no tās augšas uz visām pusēm paveras satriecošs skats. Bākā ir sešas tematiskas guļamistabas – tādas kā Vecā Anglija, Kapteiņa kajīte, Uzrauga istaba un citas. Cenas par nakti svārstās no 145 – 225 angļu mārciņām.

Bāka Velingtonā, Jaunzēlandē

Foto: Shutterstock

Bāka atrodas 15 minūšu gājiena attālumā no Velingtonas, un uz to var nokļūt, ejot pa pludmali vai pa ceļam uz netālo roņu koloniju pie sarkanajām klintīm.

Šī ir perfekta apmešanās vieta romantiskai atpūtai. Bākas pirmajā stāvā ir virtuve, otrajā – guļamistaba un trešajā stāvā ir balkons ar atpūtas zonu, no kā paveras krāšņs skats.

Apmešanās šajā bākā izmaksās 200 – 230 Jaunzēlandes dolārus (1 eiro - aptuveni 1,6 Jaunzēlandes dolāri). Cenā iekļautas arī brokastis.

'Hecata Head' bāka Oregonā, ASV

Foto: Shutterstock

Šī bāka izskatās kā no bilžu grāmatām vai romantisku filmu dekorācijām. Tā atrodas 62 metru augstumā un izstaro spožāko gaismu Oregonas krastā.

Nakšņot iespējams sešās istabiņās bākas saimnieka kotedžā ar skatu uz brīnišķīgo gaismekli un Atlantijas okeānu.

Cenas par nakti ir robežās no 133 līdz 315 ASV dolāriem.

'Corsewall' bāka - viesnīca Kirkolmā, Skotijā

Foto: Shutterstock

Šī ir izcila vieta tiem, kam patīk makšķerēt, vērot putnus vai citādi atpūsties pie dabas. Bākā ir 11 istabiņas.

Īpašais šājā apmešanās vietā ir tas, ka mazā viesnīciņa atrodas bākā, kas vēl joprojām darbojas. Tā celta 1815. gadā, un ir īpaši šarmanta apmešanās vieta, kur izbaudīt nesteidzīgu atpūtu.

'Molja' bāka, Alesundā, Norvēģijā

Foto: Shutterstock

Mūsdienīgās bākas dizaineri ir Snohetta, firma, kas atpazīstama pēc saviem darbiem daudz kur pasaulē, piemēram Oslo Operu vai Ground Zero muzeju Ņujorkā.

Interesanti, ka bāka ir nelielā Hotel Brosundet 47.istaba. Tā ir ļoti mājīga telpa trīs metru diametrā, bet tās šaurību pilnībā kompensē fantastiskais skats uz līci un ostu.

Naktsmājas šajā bākā izmaksās 4500 norvēģu kronas jeb aptuveni 540 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!