Foto: Publicitātes attēli
Skolēnu brīvlaiks ir klāt! Veselu nedēļu nekādas agras celšanās, pārbaudes darbi vai garas stundas solos. Ko brīvlaikā iesākt, lai kārtīgi izvēdinātu galvu un atgūtu spēkus? Nacionālais dāvanu eksperts, uzņēmums "Lieliska dāvana" iesaka piecas aizraujošas idejas aktīvai atpūtai kopā ar ģimeni.

Ar bagiju Abavas krastos

Vai esat kādreiz bijuši atpūtas bāzē "Zviedru cepure" gleznainajā Kandavas novadā pie Abavas? Atpūtas iespējas gaida lielus un mazus – rodeļu trase, izjādes ar zirgiem, makšķerēšana un dabas vērošana. Īpaša izklaide ir izbrauciens ar bagiju, kas piemērots tieši bērniem. Drošība, protams, ir pirmajā vietā – motorizētais transporta līdzeklis ir aprīkots ar drošības jostām un ķiverēm, bet braukšanu organizē pieredzējis instruktors, kas palīdzēs apgūt pirmās iemaņas dabas trasē. Brauciens ilgst 30 minūtes, ļaujot pamatīgi izmēģināt jaudīgā spēkrata iespējas.

Ar superauto Liepāja

Vēl viens unikāls veids, kā bērns var izjust pasaules superauto jaudu, ir brauciens ar elektrokartingu. Pēc šī piedzīvojuma ir vērts doties uz vēju pilsētu Liepāju, kur Vecajā ostmalā, kādreizējos ostas spīķeros, ierīkota moderna elektrokartinga halle pieaugušajiem un bērniem ar 150 metrus garu iekštelpu trasi.

Jaudīgais auto spēj sasniegt 100 kilometrus stundā aptuveni trīs līdz četrās sekundēs. Savukārt maksimālais ātrums – 180 kilometri stundā. Elektrokartinga centrā gaida arī dažādas 3D izklaides, kas ļauj izbaudīt virtuālās realitātes piedzīvojumus. Te meklē citus apskates objektus Liepājā.

640 muskuļu nodarbināšana batutu pasaulē

Vai zinājāt, ka bērnu vidū tik populārā lēkāšana pa batutu ir īsts fitnesa brīnums, kas uzlabo veselību un stiprina organismu, noslogojot teju 640 muskuļus? Saskaņā ar "NASA" pētījumu, 10 minūšu aktivitātes uz batuta ir līdzvērtīgas 30 minūšu ilgai skriešanai. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc laba ideja brīvlaikā ir doties uz Latvijā pirmo iekštelpu batutu parku "Jump Space", kur 1600 kvadrātmetru platībā visa ģimene var izbaudīt gravitāciju un mācīties "lidot". Bez batutiem tur pieejama arī alpīnisma siena, porolonu baseini, kā arī īpaša triku platforma.

Foto: Publicitātes attēli

Kosmoss un amerikāņu kalniņi

Kā būtu brīvlaikā kopā ar ģimeni doties uz sniegotiem kalniem, ienirt kosmosa dzīlēs vai pavizināties trakojošos amerikāņu kalniņos? Tas viss ir iespējams pavisam viegli, apmeklējot virtuālās realitātes telpu "VRGaming". Izvēles iespējas ir plašas un interesanti būs visiem – varēsiet izmēģināt gan brīvās kustības virtuālās realitātes spēles, gan autosacīkstes īpaši veidotā simulatorā.

Ūdens atrakcijas Ventspilī

Ja rudens drēgnumā gribas ko siltu un saulainu, skolas brīvlaikā vienu dienu ir vērts veltīt ceļojumam uz Ventspili, kur lielus un mazus sasildīt un izklaidēt gatavs ūdens piedzīvojumu parks. Ūdens atrakciju zonā ir izveidots 1,6 metrus dziļš mākslīgo viļņu baseins ar pretstraumes masāžu un strūklām, bet bērnu priekam darbojas baseins ar figūrām – čūsku, putnu un sēni, kā arī divas 53 un 56 metrus garas un sešus metrus augstas nobrauktuves. Savukārt spa zonā var baudīt mierīgāku atpūtu – trīs dažādas pirtis, sāls istabu, aukstā ūdens baseinu un masāžas dušas. Ko vēl ar ģimeni apskatīt un izbaudīt Ventspils pusē, meklē te.

"Tūrisma Gids" iesaka padomāt arī par ģimeniskām brīvdienām Madonā, kas atzīta par 2018. gada jauniešu galvaspilsētu un kur iespējams doties dažādās interesantās ekskursijās. Vairāk informācijas meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!