Kolorītā Taizeme ir pazīstama kā saulaina un viesmīlīga zeme. Tomēr par viesošanos šajā valstī nelāgas atmiņas var palikt tiem, kas nav bijuši tuvāk pazīstami ar taizemiešu tradīcijām vai arī ceļojuši kaut kur "sagrābstītu stereotipu" vadīti. Lai ceļojums būtu patīkams un atstātu labu pēcgaršu, resurss "Redigo.ru" piedāvā iepazīt izplatītākās tūristu kļūdas.

Necieņa pret taizemiešiem svarīgiem simboliem un personībām

Dodoties uz budistu templi, vajadzētu atcerēties uzreiz vairākus svarīgus uzvedības noteikumus. Novelciet apavus pirms ieiešanas templī, piesedziet ar apģērbu plecus un ceļgalus. Nesakrustojiet budistu mūku klātbūtnē kājas, neatkarīgi no tā - vai sēžat uz grīdas vai krēsla. Turklāt sēžot, sekojiet tam, lai pēdas nebūtu pavērstas pret Budas tēlu. Budas statujas tiek uzskatītas par svētiem un neaizskaramiem objektiem. 

Ne mazāk jutīga ir vietējo attieksme pret savu monarhu. Par karaļa vai pat tikai viņa attēla apvainošanu, iespējams saņemt bargu sodu - pat brīvības atņemšanu, raksta "Redigo.ru".

Vietējo iedzīvotāju manieru atdarināšana

Taizemiešu vidū pieņemts sasveicinoties paklanīties - kā izsakot pateicību, īpašā veidā saliekot rokas. Nevajag censties šīs kustības kopēt, mēģinot veikt atdarinošas darbības. Šai darbībai ir neskaitāmas variācijas un katrai no tām ir cita nozīme.

Ja tomēr esat gana drosmīgs un domājat, ka varat atdarināt konkrētu kustību precīzi, jāatceras, ka Taizemē eiropiešiem nevajadzētu klanīties pirmajiem - kā sasveicinoties, tāpat nevajag to darīt veicot pirkumus.

Tikumības robežu pārprašana

Galvenajiem Taizemes tūrisma centriem - Bangkokai un Pataijai - ir pērkamās mīlas pilsētu reputācija. Šeit atrast kompāniju vienai naktij ir vienkāršāk par vienkāršu. Dažāda vecuma un dzimuma "mīlnieki" te pieejami milzīgā skaitā.

Tomēr patiesībā seksa industrijā nodarbināts tikai viens procents sieviešu, tāpēc ir vērts divreiz padomāt, pirms izteikt kādu piezīmi vietējām jaunkundzēm. Vienkāršs pieskāriens plecam var beigties ar pamatīgu skaidrošanos un iepazīšanos ar veselu lērumu aizvainotās sievietes radinieku.

Uzvedības noteikumu pārkāpšana

Tradicionāli draudzīgi žesti - pieskaršanās matiem, galvas noglaudīšana - Taizemē ir aizliegti. Cilvēka galva šeit skaitās svēta. Pieskarties tai, nozīmē apvainot garu, kas tajā mīt un aizsargā cilvēku.

Atrodoties cilvēkos, vislabāk vispār izvairīties no jebkādu jūtu izrādīšanas pret jūsu ceļabiedru. Pat ja esat vīrs un sieva, apskauties un sadoties rokās šeit ir nepieklājīgi. Tajā pašā laikā divu vīriešu apskaušanos šeit ir pieņemts uztvert mierīgi - tas skaitās vienkārši draudzīgs žests.

Vieglprātīga dārgakameņu pirkšana

Iegādāties briljantus Taizemē ir droši tikai tādās vietās, kur ieejas durvis apzīmētas ar uzrakstu "Jewel Fest". Tikai tur varētu būt kāda garantija tam, ka iegādājaties sertificētus dārgakmeņus un nevis vienkārši stikliņus.

Tajā pat laikā risks nopirkt nekvalitatīvu produkciju ir arī braucot uz dārgakmeņu apstrādes rūpnīcu, ko obligātajā programmā piedāvā teju katra Bangkokas apskates ekskursija. Šeit pārdod īstus dārgakmeņus, bet lētticīgiem tūristiem piedāvā akmeņus ar defektiem par paaugstinātām cenām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!