Foto: LETA

Reālais Krievijas tūristu skaits Latvijā varētu pārsniegt reģistrēto, pieļauj Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) speciālisti.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem šā gada pirmajā pusē Krievijas tūristu skaits Latvijā pieaudzis par 9,3% salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo pusgadu, bet otrajā pusgadā šo tūristu skaits samazinājies par 2,8%, informēja RTAB.

RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča skaidro, ka svarīgi ņemt vērā, ka CSP dati uzrāda vien viesnīcu pakalpojumus izmantojošos tūristus, taču daļa tūristu izvēlas apmesties pie radiem vai draugiem.

"To pierāda arī mūsu nesen veiktais pētījums, kurā secināts, ka šādu iespēju visvairāk izmanto tieši tūristi no Krievijas - 32% aptaujāto. Šāda tendence principā varētu nozīmēt arī to, ka tūristu skaits vēl joprojām ir pozitīvs, taču arvien mazāk tiek izmantoti tūrisma firmu un viesnīcu pakalpojumi, izvēloties organizēt gaidāmo ceļojumu patstāvīgi," pauž Jermoloviča.

Komentējot tūristu no Krievijas skaita samazināšanos, kas iezīmējies šā gada otrajā pusē, Jermoloviča Latvijas Televīzijas 2.decembra raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka Krievijas tūristu skaitu mazinājusi gan rubļa rūkošā vērtība, gan kopējā ekonomiskā situācija Krievijā, kas pasliktinās.

Jermoloviča arī informēja, ka šogad Maskavā ar RTAB atbalstu plānoti atsevišķi Rīgu popularizējoši pasākumi, piemēram, "Rīgas egles mājiņas" atvēršana.

Kā ziņots, no 11.decembra līdz 13.decembrim Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzturēsies darba komandējumā Maskavā, kur notiks reklāmas kampaņas par Rīgu kā tūrisma galamērķi atklāšana un Ziemassvētku pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!