Foto: DELFI

No svētdienas, 25. oktobra, starptautiskajā lidostā "Rīga" stāsies spēkā ziemas lidojumu saraksts. Līdz ar tā ieviešanu vairākas aviokompānijas palielina reisu skaitu uz dažādiem galamērķiem, kā arī plāno atklāt vairākus jaunus lidojumu virzienus, informēja Sarmīte Rinmane, lidosta "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja.

No 26. decembra nacionālā aviokompānija "airBaltic" sāks lidojumus reizi nedēļā uz Veronu Itālijā un Zalcburgu Austrijā.

Savukārt Krievijas aviosabiedrība "Aeroflot" no 25. oktobra palielinās lidojumu skaitu uz Maskavu (Šeremetjeva lidosta) – no 21 uz 28 lidojumiem nedēļā. Zemo cenu aviokompānija "Wizz Air" plāno nodrošināt divreiz vairāk reisu uz Londonas Lutonas lidostu, veicot 14 lidojumus nedēļā.

No 27. oktobra aviokompānija "Ryanair" uzsāks lidojumus uz Berlīnes Šēnfeldas lidostu Vācijā, izpildot septiņus lidojumus nedēļā.

Savukārt no 31. oktobra "Air Cairo" sāks čarterlidojumus reizi nedēļā uz Hurgadu Ēģiptē.

Kopumā ziemas sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieriem būšot iespējams doties uz 69 galamērķiem, ko nodrošinās 21 aviopārvadātājs – "airBaltic", "Aeroflot", "Air Cairo", "Belavia", "Brussels Airlines", "Corendon Airlines, Finnair", "LOT", "Lufthansa", "Norwegian", "Onur Air", "Ryanair", "Swiss International Air Lines', "SAS", "Transaero", "Turkish Airlines", "Turkmenistan Airlines", "Utair", "Ukraine International Airlines", "Uzbekistan Airways", "Wizz Air", informēja Rinmane.

Lidostas pārstāve arī atgādina, ka 25. oktobrī Latvijā notiks pāreja uz ziemas laiku un pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu atpakaļ. Lai pasažieri bez pārpratumiem un plānotajā laikā nokļūtu sev vajadzīgajā galamērķī, laikus jāpārbauda sava reisa izlidošanas laiks. To iespējams izdarīt pie izvēlētās aviokompānijas, lidostas "Rīga" mājaslapā www.riga-airport.com, kā arī, zvanot uz uzziņu dienestu 1817.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!