Rīga kā pasaules gastronomijas pilsētu apvienības "Délice" biedrs piedalīsies gaismas un gastronomijas festivālā "Montreal en Lumiere" Kanādā, informēja Rīgas domē.

Rīga ir saņēmusi ielūgumu piedalīties festivālā un kopā ar Monreālas restorānu pavāriem gatavot mūsu pilsētai raksturīgus ēdienus.

Šefpavāri Juris Dukaļskis ("Restorāns 3") un Juris Trinkuns ("3 pavāru restorāns") sadarbībā ar Kanādas kolēģiem 1. martā un 2. martā piedāvās Rīgas ēdienkarti restorānā "Laloux". Ēdienkarte piedāvās Latvijā šajā sezonā iecienīto kazas sieru ar bietēm, jēru, brieža gaļu un rudzu maizi.

"Montreal en Lumiere" norisinās jau 18. gadu pēc kārtas un šogad tas veltīts Monreālas 375. gadadienai un Kanādas 150. gadadienai. Tas apvieno sevī gaismas šovus un instalācijas, restorānu un garšu festivālu, daudzveidīgus koncertus un pasākumus pilsētā. Festivāls norisinās no 23. februāra līdz 11. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!