Foto: Shutterstock
Mīlētāju svētki esot diena, ko pavadīt kopā ar savu otru pusīti. Diemžēl lielajā darbu gūzmā un steigā, tas ikdienā bieži neizdodas, tāpēc ceļojums ir labākais veids, kā izrauties no ikdienas un veltīt nedalītu uzmanību mīļotajam. Atstājiet mājās visas rūpes un kaut uz dažām stundām vai dienām dodieties kopīgā izbraucienā, nedēļas nogalē vai tālākā ceļojumā.

Beļģu šokolāde Brigē

Foto: Shutterstock

Brige atgādina pasaku pilsētiņu un piesaista daudzus romantiski noskaņotus prātus. Šī Beļģijas pilsēta ar tās laukumiem, dīvainajām mājām un bruģētajām ielām rada īpašu atmosfēru.

Šī ir vieta, kur iemīlējušies cilvēki tik labprāt dodas laivu izbraucienos pa gleznainajiem kanāliem. 366 pakāpienu pa vītņu kāpnēm baznīcā Belfortā, lai ieraudzītu pilsētu kā no putna lidojuma - tas vien ir ko vērts! Romantiski noskaņotie dodas vizināties zirgu pajūgā Begināžas virzienā, apmeklē klosteri, kura teritorijā netrūkst tiltiņu un dīķu, kuros peld gulbji.

Ne viena vien viesnīca savus viesus cienā ar īstu beļģu šokolādi bez maksas.

'Cinque Terre' - piecas neticami skaistas pilsētiņas Itālijā

Ar nosaukumu Cinque Terre apzīmē piecus klintīs būvētus ciemus Ligūrijas jūras krastā. Te ir nacionālais parks ar unikālu ainavu, šī vieta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Klinšainie krasti ir kā lappuse no romantiska romāna. Iemīlējušies pāri te klīst pa mazajiem ostas ciematiņiem, kāpelē pa galvu reibinošām takām vai pastaigājas pa pludmales promenādi. Kāpjot pa takām, iespējams doties izpētīt vīna dārzus un lauku mājas, bet pēc tam no augšas izbaudīt brīnišķīgu skatu uz jūru.

Itālijas rivjēra ir sadalīta divos reģionos - vairāk uz lauksaimniecību orientētais Riviera di Levante uz austrumiem - to izvēlas ainavu un jūra skatu cienītāji. Un otrs – kūrortu un atpūtas apgabals Riviera di Ponente vairāk uz rietumiem. Pēdējais jāizvēlas, ja priekšroku dodat naktsdzīvei un atpūtai pludmalēs.

Kiklades salas, Grieķija

Tirkīzzilie ūdeņi un dažādās izklaides iespējas, kalni, spoža saule, debešķīgs ēdiens - šis piedāvājums pievilina saderinātos un jaunlaulātos medusmēnesī.

Viszināmākā te ir Santorini sala, kas lepojas ar elpu aizraujošiem saulrietiem un baltām klintīm. Vislielākā – Naksos sala – piedāvā garas, smilšainas pludmales, apdullinoši zaļas ielejas un aizas. Romantiķiem šeit patīk doties augšup pārgājienā uz Panayia Pouláti – balto baznīcu ar zvanu torni un zilo kupolu, aiz kuras paveras skats uz skaisto līci.

Vislabākais laiks apmeklējumam ir pavasaris un rudens. Vasarā te ir ļaužu pārpildītas pludmales, bet ziemā daudzas tūristiem interesējošās vietas ir slēgtas, turklāt nereti te var piedzīvot vētras. Bet tas jau romantiķiem netraucē, turklāt ziemā iespējams baudīt arī romantisku vientulību un īpašas viesmīlīgo salinieku rūpes, uzņemot ceļotājus.

Par citām brīnumskaistām Grieķijas salām lasiet šeit.

Tenerife - naktsdzīve, atpūta un pludmales

Lielākā Kanāriju arhipelāga sala iekarojusi lielu popularitāti arī kā vieta, kur vēlā rudenī un agrā pavasarī patverties no aukstuma un baudīt saules starus. Tai raksturīgs lielisks klimats un daudzveidīgas pludmales ar krāsainām smiltīm, kuru tonis variē no melna līdz pat sniegbaltam. Sala tāpat ievērojama tās arhitektūras un vēsturisko pieminekļu dēļ, arī vietējie restorāni un viesnīcas pārsteidz ar savu kolorītu.

Šeit ikviens pāris varēs vadīt bezrūpīgu atpūtu.

Tenerife ir pazīstama ar aktīvo naktsdzīvi, tomēr to uzskata arī par vienu no labākajām zvaigžņu vērošanas vietām Eiropā. Īpaši izceļas Teides nacionālais parks – tas saņēmis tādus apbalvojumus, kā "Starlight Tourist Destination" un "Starlight Reserve" par zemu gaismas piesārņojuma līmeni un izciliem apstākļiem romantiskai zvaigžņu vērošanai.

Kostarika - vulkāni, mākoņu mežs un pludmales

Foto: Shutterstock

Šī Centrālamerikas valsts ir paradīze tiem, kas vēlas sauli baudīt arī tad, kad pie mums valda ziema un aukstums. Kostarikā novembrī beidzas lietus sezona un sākas pasakains laiks, kas ilgst līdz pat aprīļa beigām.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Šo nelielo valsti ieskauj Karību jūra un Klusais okeāns. Tā ir lieliska vieta dabas un tās dāvanu baudīšanai. Kostarikas augstākais kalns ir 3819 metrus augstais Kerro Čirripo, un to noteikti vērts apskatīt. Tāpat nelielajā valstī ir vairāk nekā 200 upju un 120 vulkāni, turklāt novērojama arī aktīva vulkānu darbība. Interesanti, ka Kostarikā ir vairāki valsts mēroga tropu dabas aizsardzības rezervāti, kur sastopamas 850 putnu sugas, tropu mežos var novērot lielu dzīvās dabas daudzveidību.

Ceļojumu var sākt Sanhosē, valsts galvaspilsētā, un doties uz Monteverdes Mākoņu mežu, apskatīt Anenala vulkānu un pēc tam dažas dienas pavadīt skaistajā Korkovado nacionālā parka pludmalē (Corcovado National Park), iesaka The Telegraph.

Pi-Pī salas Taizemē

Foto: DELFI Aculiecinieks

Nelielās Pi-Pī (Phi Phi) salas ir brīnišķīgs ceļojuma galamērķis, kas atrodas netālu no iecienītā atpūtnieku kūrorta – Puketas salas Taizemē. Salu grupā ir sešas skaistas saliņas, kuru izmērs variē no 28 līdz 6,6 kvadrātmetriem, bet apkārt skalojas silta, zila jūra.

Uz saliņām ir gan romantiskas, baltām smiltīm klātas un vientuļas pludmales, gan koraļļu rifi un niršanai piemēroti apstākļi. Šīs salas ir dabas brīnums, kas ieguvis arī dabas parka statusu, tādēļ tur ir arī cilvēku neskarta daba un liela augu daudzveidība.

Ko vēl apskatīt Taizemē, lasiet šeit.

Mīlētāju pilsēta Parīze

Foto: Shutterstock

Lai kā mēģinātu, šajā sarakstā neiztikt bez visu mīlētāju un mākslinieku pilsētas Parīzes, kuras bulvāri, mazās kafejnīcas, muzeji un parki spēj izvilināt mīlestību pat no skeptiskākā ciniķa.
Parīzes skaistums slēpjas tās attālākajos rajonos, nevis centrā pie slavenā Eifeļa torņa, vismaz tā uzskata paši parīzieši, kas par šo savas pilsētas simbolu parasti izsakās ne visai glaimojoši.

Labā krasta centrālais objekts ir Luvra - karaliskās Parīzes sirds ar neskaitāmām mākslas bagātībām. Uz austrumiem atrodas gleznainais un vēsturiskais Marē (Marais) kvartāls. Bet uz ziemeļiem - Monmartra - slavenais mākslinieku rajons.

Mazāk turīgajā Parīzes ziemeļaustrumu daļā daudzdzīvokļu nami rindojas ar publiskajiem īpašumiem, tomēr šeit atrodas Père Lachaise kapsēta un romantiskais Buttes-Chaumont parks.

Kreisajā krastā Latīņu kvartālā starp akadēmiskajām iestādēm atrodamas arī viduslaiku baznīcas un atmiņas par romiešu laiku. Šeit atradīsiet neskaitāmus mazus krodziņus, kafejnīcas un romantiskus laukumus.

Ļoti romantisks apskates objekts ir arī nedaudz ārpus pilsētas esošā Versaļas pils. Tur ir gan brīnišķīgas zāles ar dārgiem mākslas darbiem, gan klusas dārza alejas un, protams, šarmantais Marijas Antuanetes dārzs, kur, kā vēsta leģenda, kādreiz skraidījuši iesmaržināti jēriņi un rukši ar rozā lentītēm.

Vairāk par to, ko apskatīt Parīzē, lasiet šeit.

Romantiskās Latvijas pilis - Rundāle un Mežotne

Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv

Zemgale ir gluži vai karalisks galamērķis tepat Latvijā tiem, kas Valentīndienā nav paguvuši rezervēt tālākus ceļojumus. Jelgavas pils, Blankenfeldes muiža, seno zemgaļu pils Tērvetē un, protams, Latvijas piļu saldais krējums - Rundāle un Mežotne ir tikai dažas no pazīstamākajām, kur aizves mīļoto cilvēku un baudīt romantiku.

Mēžotnes pilī, kas lepni slejas Lielupes sākumā, bieži notiek skaisti koncerti, iespējams baudīt greznu maltīti un romantisku nakti viesnīcā. Savukārt Rundāle ar savu cēlumu spējusi iekarot pat izvēlīgo angļu sirdis, kas šogad seko līdzi tur uzņemtajai kostīmfilmai "Karš un miers", un būs izcila vieta, kurp doties Valentīndienā. Pēc pastaigas pilī un tās dārzā iespējams arī ieturēt romantiskas vakariņas gan pils kafejnīcā, gan restorānos, baudot smalku vīnu no pils pagraba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!