Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Zemo cenu aviokompānija "Ryanair" 26. martā uzsāk vasaras sezonas lidojumus jaunā maršrutā no Rīgas uz Barselonas Žironas lidostu Spānijā. Vasaras sezonā "Ryanair" no Rīgas lidos uz 16 galamērķiem, informē aviokompānija.

Aviokompānija uz Žironu veiks tiešos lidojumus divas reizes nedēļā, informē "Ryanair" pārstāvis Kriss Lundshojs.

Žirona ir pilsēta Katalonijas reģionā, apmēram 90 kilometrus no Barselonas. "Ryanair" mājaslapā pieejamajā biļešu tirdzniecības vietnē galamērķis nodēvēts par "Barcelona Girona", kas liecina, ka ceļotāji caur to var nonākt arī Katalonijas galvaspilsētā, tomēr šajā gadījumā jārēķinās ar vēl vairāk nekā stundu, kas jāpavada ceļā no lidostas, ja vēlaties nokļūt līdz Barselonai. Savukārt līdz Vidusjūras piekrastei ceļš būs uz pusi īsāks. Netālu ir arī robeža ar Franciju.

Foto: Shutterstock

Tāpat nevajadzētu atmest arī domu par pašas Žironas apmeklēšanu. Daudzās baznīcas, vēsturiskās celtnes un citi arhitektūras objekti kalpo par iemeslu tam, ka arī šī pilsēta ir viens no tūristu iecienītiem pieturpunktiem, apmeklējot Kataloniju.

Jau iepriekš rakstījām, ka vasaras sezonā ceļotāji no Rīgas ar "Ryanair" varēs doties uz četriem jauniem galamērķiem divas reizes nedēļā – Pafu (Paphos), Burgasu (Burgas), Valletu Maltā un Žironu (Barcelona Girona). Uz Maltu tiešos ziemas sezonas reisus "Ryanair" izsludināja pagājušā gada martā, taču lidojumi pagarināti arī vasaras sezonā.

Plašāk par Žironu Spānijā lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!