Iespējams, jau tuvākajā laikā apnicīgie, garie lidojumi varētu kļūt interesantāki. Zemo cenu aviokompānijas Ryanair pasažieri drīzumā lidojuma laikā savos mobilajos telefonos un planšetdatoros varēšot skatīties bezmaksas filmas un TV seriālus, raksta The Telegraph.

Džons Hārlijs (John Hurley), aviokompānijas Tehnoloģiju nodaļas vadītājs, pastāstīja, ka plāno ieviest jaunu izklaides pakalpojumu servisu lidojumos no Dublinas. Ja tas būs veiksmīgs un pasažieru pieprasīts, to 2016. gadā ieviesīšot arī citos lidojumos, kopumā vairāk nekā 300 lidmašīnās. 

Filmu skatīšanās lidmašīnā neizmaksāšot ne centa, jo visas izmaksas tikšot segtas no piesaistītajām reklāmām, skaidro Hārlijs. 

"Šis pakalpojums būs domāts pasažieriem, kuru lidojums ilgst vairāk par divām līdz trim stundām," skaidro kompānijas pārstāvis. "Viņiem būs jānoskatās pāris reklāmas un tad varēs brīvi piekļūt TV seriālu un filmu izlasei, ko pārraidīs pa iekšējo Wi-fi tīklu."

Pasažieri gan nevarēšot izmantot internetu. Tas, cik filmas un seriāli būs pieejami, būšot atkarīgs no izvēlētajiem pakalpojuma partneriem, ar kuriem vēl notiekot sarunas, stāsta Hārlijs. 

Zemo cenu aviokompānija Ryanair jau iepriekš ir solījusi bezvadu internetu savos lidojumos 2013. gadā un arī pērnā gada sākumā, kā arī īsu brīdi izmēģinājuma veidā atļāvusi zvanus un īsziņu sūtīšanu lidojumos 2009. gadā. Tomēr tehnoloģiju nodaļas vadītājs atzīst, ka šādiem pakalpojumiem ir pārāk lielas izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!