Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" par 12 procentiem samazinājusi tīrās peļņas prognozi biznesa gadam, to skaidrojot ar darbinieku streikiem, kuru dēļ tai nācies atcelt vairākus simtus lidojumu, tāpat no 5. novembra nolemts slēgt bāzes Eindhovenas un Brēmenes lidostās, bet Nīderhainas bāzē samazināt lidmašīnu skaitu. Tomēr aviokompānija sola nepārtraukt lidojumus uz šīm lidostām, nodrošinot tos ar citās lidostās bāzētiem gaisakuģiem.

Diemžēl arī daži pasažieri, kas jau novembrī un arī vēlāk plānojuši lidot no Rīgas uz Eidhovenu, Bergamo, Žironu vai citiem galamērķiem, jau e-pastos saņēmuši brīdinājumus, ka vairāki lidojumi tomēr atcelti. Kā skaidro "Ryanair" pārstāvis Kriss Lundshojs, šie pasažieri tiekot brīdināti par atceltajiem reisiem, kā arī viņiem piedāvāts nokļūt izvēlētajā galamērķī citādi vai arī atgūt iztērēto naudu. Tāpat aviokompānija solījusi veikt pārrunas ar visās trīs minētajās bāzēs strādājošajiem pilotiem, piedāvājot doties bezalgas atvaļinājumā ziemas sezonas laikā vai meklēt citus risinājumus, lai mazinātu darbu zaudējušo skaitu.

"Ryanair" 1. oktobrī publicētajā prognozē par peļņu šajā biznesa gadā, kas noslēgsies martā, teikts, ka tā būs 1,1 līdz 1,2 miljardi eiro, nevis 1,25 līdz 1,35 miljardi eiro, kā tika ziņots iepriekš.

Šāds paziņojums izplatīts tikai dažas dienas pēc tam, kad aviokompānijas darbinieki Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē, Portugālē, Spānijā un Itālijā rīkoja 24 stundu streiku, kā dēļ tika atcelti simtiem reisu. Darbinieki pieprasa atalgojuma palielināšanu un darba apstākļu uzlabošanu.

"Ryanair" pilotu un stjuartu streiku dēļ Eiropā arī šovasar nācās atcelt simtiem avioreisu.

Jāpiebilst, ka no novembra stāsies spēkā "Ryanair" ziemas sezonas lidojumu grafiks, kura laikā būs mazāks lidojumu skaits. Savukārt septembra pēdējā nedēļā aviokompānija izziņojusi jaunu lidojumu maršrutu no Rīgas uz Prāgu, kas tiks sākts nākamajā vasaras sezonā. Par citiem jaunumiem vēl tikšot ziņots, jo vasaras sezonas lidojumu saraksts vēl neesot pabeigts, pastāstīja Lundshojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!