Josemitas Nacionālais parks Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) pēdējo nedēļu laikā pievērsis pastiprinātu tūristu uzmanību, jo parkā esošais ūdenskritums saulrietā pārtop koši sarkans, radot ilūziju, ka no klints tek vulkāniska lava, vēsta portāls "The New York Times".

Vairāki tūristi un fotogrāfi devušies uz parku, lai tikai ar mobilajiem telefoniem un fotoaparātiem iemūžinātu šo krāšņo ūdenskritumu.

"Jau vairāk nekā 20 gadus es iemūžinu šo ūdenskritumu, bet šādu iespaidīgu fenomenu es redzu pirmo reizi," portālam atzinis fotogrāfs Mihaels Mariants.
Kā vēsta "The New York Times", šāda parādība iespējama tikai tad, ja kalnos ir bijis pietiekami daudz sniega un lietus, debesīm jābūt ir pilnīgi skaidrām, bet saules stariem jāatspīd tieši uz ūdens.
Parka vadītājs Maiks Gauthīrs"The New York Times" pastāstījis, ka šāda parādība nenotiek pirmo reizi, bet šajā gadā tas esot īpaši krāšņš.
Piedāvājam ielūkoties neparastā "lavas ūdenskrituma" uzņemtajās fotogrāfijās, kuras sociālajos tīklos ievietojuši vairāki sociālo tīklu lietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!