Foto: LETA

Rīgā 6. janvārī jau tradicionāli tiks svinēta slavenā Artura Konana Doila detektīvromāna tēla Šerloka Holmsa dzimšanas diena. Šajā dienā paredzēts gan tradicionālais gājiens, gan svinības un muzeja atklāšana.

Arī šoreiz svinības sāksies pulksten 12.30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Kr.Valdemāra 10a) ēkas. Šoreiz svinību viesus gaida orķestra muzikālie priekšnesumi, fotostūrītis, labs noskaņojums un pārsteigumi, sola organizatori.

Pulksten 13 sāksies svētku gājiens cauri pilsētas centram līdz Doma laukumam, "Doma Dārzam" (Tirgoņu iela 5/7). Šeit visiem dalībniekiem un pasākuma viesiem būšot sarūpēta piesātināta pasākumu programma: kostīmu parāde, kur labākie saņems balvas, labākais četrkājainā drauga kostīmu konkurss, Berimora sagatavotas uzkodas, aktivitātes jaunajām lēdijām un džentlmeņiem un citi notikumi.

Otra Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību vieta būs viesnīca "Pullman", kur būs iekārtots muzejs un notiks kinoseansi.

Tiks atklāts arī slavenajam detektīvromānu varonim veltīts mini muzejs. Ekspozīcija veidota kā Vasilija Ļivanova un Benedikta Kamberbača atveidoto Holmsu istabas un būs apskatāma viesnīcas "Pullman" (Jēkaba iela 24) 1.stāvā. Tā būs līdz šim vienīgā ekspozīcija, kas atklās divu nozīmīgāko ekranizēto Šerloka Holmsa raksturus, sola tās autori. Interjera priekšmetus un rekvizītus caurvīšot noslēpumi, artefakti un mīklas, ko apmeklētājiem būs iespēja atklāt un atrast, pateicoties savām zināšanām par filmām ("Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi", režisors Igors Masļeņikovs, britu seriāls "Šerloks") un Konana Doila darbiem.

Dienas garumā pa Igora Masļeņikova filmas uzņemšanas vietām tiks rīkotas ekskursijas, bet visiem īstu detektīvstāstu cienītājiem sarūpēti uzdevumi un spēles.

Svinību programmā iespējamas izmaiņas un papildinājumi. Aktuālajai informācijai sekojiet šeit.

Pasākumu rīko mārketinga aģentūra PR LĪNIJA un biedrība "Holmes&Co", bet atbalsta Rīgas Tūrisma attīstības birojs LIVE RIGA, viesnīca "Pullman", veikals "Mēbeļu Bode", "Vitrum" un "Doma Dārzs" .

Šerloks Holmss ir britu rakstnieka Artura Konana Doila radīts romānu un īso stāstu tēls, kurš strādā kā privātdetektīvs Londonā 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā. Rīgā pēc šo stāstu motīviem 1980 gadā uzņemta Igora Masļeņikova kinofilma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!