Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, no pulksten 16 Skaņākalna dabas parkā, Mazsalacā, notiks festivāls "Latvijas Goda aplis" un iedegsies sveču taciņas vairāk nekā trīs kilometru garumā.

Parka taciņas mirdzēs tūkstošiem sveču gaismiņās, "Pasaku nams" aicinās uz meža koncertu. Būs iespēja uzzināt, cik daudz rūķu dzīvo Rūķu ciemā un par ko katrs no viņiem ir atbildīgs.

Savukārt pie Skaņākalna klints apmeklētājus priecēs Ziemassvētku noskaņas koncerti. No pulksten 17 vakaru ieskandinās folkloras kopa "Putni", bet ap pulksten 18 spēlēs Ritvars Garoza(taustiņinstrumenti), Artis Orubs (bungas), Kristians Priekulis (kontrabass) un soliste Lorete Medne koncertā ''Laiks nemierīgs un citā krastā mēs...". Vakara koncerta izskaņā ar muzikālo priekšnesumu uzstāsies Arturs Gruzdiņš.

Lūk, neliels ieskats pērnā gada pasākumā.

Festivāls "Latvijas Goda aplis", kas ir aicinājums svinēt Latvijas simtgadi gada garumā katru nedēļas nogali citā novadā, Sveču mežu Skaņajā kalnā pie Sapņu trepēm papildinās ar gaismas objektu "Nāc un gaismu pieradini!". Objekta realizētājs ir SIA "Artistic", gaismas autors Jānis Pētersons. "Brīnummežā varēs vērot gaismas burvību un satvert visu vienā gaismas starā. Nāc uz gaismas un mūzikas priekšnesumu," saka projekta producents Jānis Elsts.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus Ziemassvētku našķus, amatnieku darinājumus un piedalīties Laimes akā.

Pirms "Sveču meža Skaņajā kalnā" no pulksten 14 līdz 16 būs atvērts Mazsalacas novada muzejs Valtenberģu muižā, Parka ielā 31, Mazsalacā.

Ieejas maksa pieaugušajiem 5 eiro, pensionāriem 3 eiro, skolēniem 2 eiro, ģimenes biļete (divi pieaugušie, divi bērni) 12 eiro, bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centrā, Rūjienas ielā 1, biļešu tirdzniecības vietnē www.bilesuparadize.lv un pirms pasākuma pie ieejas dabas parkā.

Skaņākalna dabas parks atrodas Salacas ielejā. Tas slavens ar smilšakmens atsegumiem un daudzām alām upes krastos. Parks stiepjas aptuveni trīs kilometru garumā. Izstaigājot parku līdz Skaņākalna klintij, kur dzirdama unikālā atbalss, un dodoties atpakaļ, ir jānoiet vairāk nekā seši kilometri. Organizatori apmeklētājus aicina ģērbties silti un ērti.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. To rīko biedrība "Staro100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju. Festivāla rīkošanu līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds.

Vairāk informācijas: www.mazsalaca.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!