Foto: AP/Scanpix
Atvaļinājums piezadzies nemanot un nezini, kurp doties jūlijā? Iespējams, kāds no šiem sešiem jūlija pasākumiem iedvesmos tevi tuvākam vai tālākam brīvdienu ceļojumam - gardēžu festivāls Norvēģijā, "dzīvo" gleznu izstādes apmeklējums Kalifornijā, kinofestivāls Londonā vai skriešanās ar vēršiem Spānijā. Izvēles iespējas ir plašas! Pastāsti komentāros, kā tu pavadīsi savu jūlija atvaļinājumu?

Elektroniskās mūzikas festivāls pludmalē Horvātijā

Foto: Publicitātes foto

No 2.līdz 9.jūlijam Horvātijas ciema Tisno pludmalē noritēs vērienīgs elektroniskās mūzikas festivāls "The Garden Festival", kas kļuvis par iemīļotu galamērķi daudziem jo daudziem ceļotmīļiem Eiropā.

Šogad nakts un dienas diskotēkas Tisno ik dienas noritēs uz galvenās skatuves, kas izvietota teju pašos jūras ūdeņos - uz jahtu "Agronaughty" and "Abriana" klājiem. Ballītes būs arī pludmales terasē un nakts brīvdabas klubā "Barbarellas Discotheque". Vairāk informācijas par pasākumu un dīdžejiem, kā arī biļešu iegāda festivāla "The Garden Festival" mājaslapā http://thegardenfestival.eu/.

Skriešanās ar buļļiem Spānijā

Foto: AP/Scanpix

No 7.līdz 14.jūlijam Spānijas pilsētā Pamplonā noritēs gadskārtējais matadoru festivāls "San Fermin".

Vērienīguma ziņā "San Fermin" svinības Spānijā var salīdzināt ar Ziemassvētkiem. Tāpat kā pirms astoņiem gadsimtiem, svētku laikā šeit vīnu dzer no liellopa ādas traukiem un vēro buļļu cīņas, kā arī bēg no mežonīgiem 600 kilogramu smagiem vēršiem.

Skriešanās ar buļļiem (los ecierros) norit ikdienas no plkst.8.00 un turpinās ne ilgāk par divām trim minūtēm dažādās pilsētas ielās. Sacensībām atvēlētajā laikā visu distanci - 875 metrus - noskriet nevienam vēl līdz šim tā arī nav izdevies. Paši spēcīgākie skrējēji pieveikuši apmēram 500 metrus. Skriešanās ar vēršiem vēro ne vien no pilsētu balkoniem, bet arī televīzijas tiešraidē visā Spānijā.

Nepaladiet garām krāšņās "San Fermin" atklāšanas ceremonijas 6.un 7.jūlijā!

'Dzīvās gleznas' Kalifornijā

No 9.jūlija līdz 30.augustam Kalifornija pilsētā Lagūnbīčā noritēs "dzīvo" gleznu festivāls "Pageant of the Masters", kas iezīmīgs ar to, ka tā gaitā var aplūkot no "dzīviem" modeļiem radītas klasiķu gleznas.

Iecere tiek īstenota visai skrupulozi - dekorācijas un "dzīvos" modeļus atbilstoši gleznu tēliem grimē profesionāli grima mākslinieki, kostīmu mākslinieki, gleznotāji un gaismotāji.

Tādējādi ik vakaru plkst.20.30) te noritēs teatrāli šovi, kurās būs skatāmas desmitiem mākslas instalāciju, tās pavadīs muzikāli un gaismas specefekti. Šīgada festivāla tēma ir "Mākslas detektīvs". Starp pieteiktajām gleznām ir Rembranta "Naktssardze", Da Vinči "Svētais vakarēdiens" un Jana van Eika "Džovanni Arnolfini un viņa sievas portrets". Vairāk informācijas: http://www.foapom.com/contact/.

Pasaulslavenu dizaineru tērpi Francijā

Foto: Reuters/Scanpix

Savukārt Parīzē laikā no 12.jūlija līdz 2.novembrim ikviens aicināts aplūkot izstādi "50.gadu mode Francijā" - "50s Fashion in France". Te būs izstādīti slavenās pēckara Christian Dior un Chanel kleitas, kā arī dizainera Balenciaga tērpus.

Ekspozīcija atpver periodu no 1947.gada, kad radās leģendārā Dior ietekmētā mode, līdz pat 1957.gadam - kad uz Parīzes modes namu mēlēm parādījās Yves Saint Laurent tērptās modeles. Pavisam skatītāji varēs aplūkot vairāk nekā 100 modeļi un aksesuārus, tostarp elementus no Schiaparelli, Pierre Balmain, Christian Dior, Jacques Griffe, Hubert de Givenchy un Pierre Cardin kolekcijām.

Izstāde noritēs Palais Galliera, Musée de la Mode. Vairāk informācijas: http://www.palaisgalliera.paris.fr/.

Skandināvijā lielākais ēdiena festivāls Norvēģijā

Foto: Publicitātes foto

Norvēģijas pilsētā Stavangerā no 23.līdz 26.jūlijam risināsies festivāls "Gladmat", tādējādi tieši jūlijs ir pats labākais laiks, lai iepazītos ar norvēģu gastronomiju. "Gladmat" ir Skandināvijā lielākais ēdiena festivāls, uz kuru ierodas siera meistari, zvejnieki, vīndari, maiznieki un fermeri no visas Ziemeļeiropas.

"Gladmat" laikā atvērs arī "pop-up" restorānu ar 220 vietām, lai interesenti varētu nobaudīt 30 Norvēģijas labāko pavāru ēdienus.

"Gladmat" tulkojumā nozīmē "ēdiens, kas dara laimīgu".
Vairāk informācijas: http://www.gladmat.no.

Vērienīgs kinofestivāls Londonā

Foto: Publicitātes foto

Londonā no 24.jūlija līdz 31.augustam būs vērienīgais kinofestivāls "Noslēpumu kino" ("Secret Cinema"), uz kuru vietējo kinomīļi jau steidz iegādāties biļetes. Šoreiz festivāls aicinās "Back to the Future" ("Atpakaļ nākotnē).

Lai radītu kulta filmas atmosfēru, festivāla organiztori uzmodelējuši laika mašinu pēc filmā skatāmā spēkrata Delorean DMC-12 parauga. Ar mašīnas palīdzību viesus teleportēs no 1985.gada uz 1955.gadu.

"Secret Cinema" patiešām izvērsušies, uzbūvējot veselu rajonu ar bāriem un veikaliem, noalgojot aktieru armiju, kuri darīs visu, lai viesi sajustos kā leģendārās filmas varoņi. Organizatori pat padomājuši par televīzijas staciju, kas raidīs tā laika pārraides.

Biļetes pieejamas secretcinema.org/tickets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!