Foto: Publicitātes foto

Arī Smiltenes pusē nedēļas nogalē tiks aizvadīti dažādi Lieldienām veltīti pasākumi. Gan pašā Smiltenē, gan arī pagastos varēs tradicionāli krāsot olas visās varavīksnes krāsās, kārtīgi izdziedāties un izdejoties, kā arī šūpoties un iet rotaļās.

Par dažādiem interesantiem apskates objektiem Smiltenē lasi šeit.

31. martā no pulksten 13 pie Mēru muižas Mēros, Bilskas pagastā, norisināsies Lieldienu zaķa sagaidīšana pasākums – olu krāsošana un rotaļas ar dažādiem pārsteigumiem, bet pulksten 22 sāksies balle ar grupu "4 tūres". Turpretī Grundzāles kultūras namā pulksten 18 ar Imanta Ziedoņa "Dzintara pasakas" muzikālu interpretāciju viesosies dziedātāja Santa Sāre-Gerža un pianists Ģirts Ripa. Ieeja pasākumā – divi eiro.

1. aprīlī ar raibu pasākumu programmu Smiltenē atzīmēs Lieldienas. Rosība Smiltenes pilsētā sāksies jau no pulksten 10, kad tiks atklātas lielās šūpoles pie Tautas lietišķās mākslas studijas "Smiltene", Atmodas ielā. Tiks atklāta arī rokdarbu izstāde "Raibie lakati". No 10 līdz 13 ikviens tiek aicināts ieaust savas krāsas raibā lupatu deķī kopā ar TLMS "Smiltene" meistarēm.

Foto: Shutterstock

Svētki turpināsies Smiltenes pilsētas Kultūras centrā. Pulksten 11 izskanēs Smiltenes bērnu un jauniešu interešu izglītības centra deju un ritmikas studijas Lieldienu koncerts, bet no pulksten 12 sāksies lustes Kultūras centra pagalmā. Lieldienās nekādi neiztikt bez tādām tradicionālajām saulgriežu aktivitātēm kā putnu dzīšana, sejas mazgāšana u.c., kuras pasākuma apmeklētājiem demonstrēs un mācīs Smiltenes folkloras kopa "Rudzupuķe". Tāpat kopā ar folkloras kopas dalībniecēm varēs zīlēt nākotni, spēlēt tradicionālas Lieldienu spēles un iet rotaļās.

Mūsdienās Lieldienas nav iedomājamas bez olu krāsošanas – tiks rīkotas arī olu ripināšanas sacensības un staigāšana ar ķekatām.

No Smiltenes pagasta piemājas saimniecības "Ķiguļi" pilsētā būs ieradušies arī svētku simboli – garauši. Tos varēs ne tikai apskatīt, bet arī apmīļot. Pasākuma apmeklētāji varēs sasildīties ar karstu tēju un pagatavot sev gardu, simbolisku svētku našķi – īpašu saules plāceni.

Foto: Shutterstock

Tāpat apmeklētāji tiek aicināti uz pasākumu ņemt līdzi krāsotas olas un piedalīties to skaistumkonkursā! Uzvarētāju – skaistāko Lieldienu olu – noteiks skatītāju balsojums. Uzvarētājs saņems gardu balviņu.

1. aprīlī pulksten 11 Palsmanes kultūras namā būs Lieldienu jautrās stafetes, bet Launkalnē pie lielajām šūpolēm Lieldienu rīta paralēli sāksies pasākums "Lieldienām pa pēdām". Apmeklētājus sagaida dažādas Lieldienu izdarības kopā ar Lieldienu zaķi, šūpoļu iešūpošana, pusdienas pie ugunskura. Aicinām līdzi ņemt jau nokrāsotas olas ripināšanai un skaistāko olu izstādei. Pulksten 12 arī Variņu tautas namā būs Lieldienu jautrības. Sliktu laika apstākļu gadījumā Lieldienu jautrības notiks tautas namā.

2. aprīlī pulksten 12.30 pie Bilskas ezera būs Lieldienu krāsainās izdarības. Olu meklēšana, ripināšana, sievu un vīru pantāga cepšana un baudīšana, pankūku skrējiens un krāsainākās olas skaistumkonkurss.

Kā šogad Lieldienas plānots svinēt Jelgavas apkārtnē, lasi šeit. Bet te uzzini par iespēju svētkos izbraukt ar Gulbenes bānīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!