Foto: AFP/Scanpix

Laika apstākļu dēļ Stambulas lielākajās lidostās atcelti daudzi reisi. Šo sarežģījumu dēļ arī ceļotāji no Latvijas aizkavējušies Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā jau vairākas dienas.

Jau ziņots, ka Stambulu pārsteigusi sniega vētra un stiprs vējš, tādēļ nacionālā aviokompānija "Turkish Airlines" atcēlusi aptuveni 500 avioreisu no abām galvenajām Ataturka un Sabihas Gekčenas lidostām.


Piemēram, ceļotāji un uzņēmēji no Rīgas Linda un Ričards Džonsoni, kas jau mēnesi ceļoja pa Āzijas valstīm un šī gada sākumā plānoja atgriezties Rīgā ar aviokompāniju "Turkish Airlines", jau trīs dienas dzīvo viesnīcā Kualalumpurā, un tikai šodien tapis zināms, ka ceļš uz Rīgu būs ļoti garš. Kā "Turismagids" pastāstīja Linda Džonsone, tad viņiem aviokompānija izkārtojusi braucienu maršrutā Singapūra – Tokija – Amsterdama – Rīga.

Savukārt Ārlietu ministrijas Konsulārā departamentā rīcībā šobrīd esot informācija par 18 cilvēku grupu, kuri ceļā no Austrālijas uz Latviju kopš 8. janvāra atrodas Kualalumpurā, jo nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ ir atcelti avioreisi uz Stambulu. Grupa ir saņēmusi informāciju no aviokompānijas, ka rīt, 11. janvārī, reisi uz Stambulu tiks atsākti un būs iespējams atgriezties Latvijā, pastāstīja Diāna Eglīte, Konsulārās palīdzības nodaļas 1.sekretāre.

Jāpiebilst, ka Ārlietu ministrija visiem ceļotājiem iesaka pirms brauciena reģistrēties konsulārajā reģistrā, lai vajadzības gadījumā varētu saņemt palīdzību, un iegādāties ceļojumu apdrošināšanu.
Vairāk informācijas par drošu ceļošanu meklējiet šeit.

Savukārt par to, kā un kādos gadījumos iespējams pieprasīt kompensācijas no aviokompānijām, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!