No jūnija sāksies Stāmerienas pils jumta un fasādes atjaunošanas un restaurācijas darbi, līdz ar to apmeklētājiem tā būs slēgta. Tomēr Stāmerienas viesiem joprojām tiek piedāvāta iespēja apskatīt pili un tās apkārtni, bet virtuālajā ekskursijā – "Iepazīsti Stāmerienas pili".

Apskatot tās tagadējo fasādi no dažādiem skatupunktiem, var redzēt pils krāšņumu, kas ir atzīta par vienu no interesantākajām eklektisma stila celtnēm Latvijas muižu apbūvē. Virtuālās ekskursijas laikā no putna lidojuma apskatiet Vecstāmerienas apkārtnes ainavas – Pogas un Stāmerienas ezeru, un tuvumā esošās bijušās muižas ēkas.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Redzot istabas, kas līdz šim nav bijušas apmeklētājiem pieejamas, uzzini dažādus faktus par pils vēsturi un tās saimniekiem – baronu fon Volfu dzimtu. Virtuālajā ekskursijā redzamie 360 grādu panorāmas skati, dod iespēju sajust pils skaistumu un varenību.

Virtuālā ekskursija ir pieejama Tūrisma informācijas centrā "Stāmeriena", kas tagad atrodas Stāmerienas tautas namā, Vecstāmerienā (pretī Stāmerienas Sv. Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcai), un ir maksas pakalpojums. Interesantu izbraukuma maršrutu pa Gulbenes apkārtni un Stāmerienu atradīsi šeit.

Tūrisma informācijas centrs "Stāmeriena" ir atvērts katru dienu no pulksten 9 līdz 19, un papildus virtuālajai ekskursijai tiek piedāvātas arī ekskursijas gida pavadībā pa pils apkārtni. Kā ierasts, vari saņemt arī nepieciešamo informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā un citviet Latvijā, kā arī iegādāties suvenīrus. Tālrunis uzziņām: +371 25755784, e-pasts: stameriena.tic@gmail.com.

Informāciju par virtuālo ekskursiju variet atrast arī www.visitgulbene.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!