Foto: DELFI

Svētku brīvdienās, no Ziemassvētkiem līdz janvāra sākumam, Rīgas Tūrisma informācijas centrus apmeklējuši par vidēji 20% vairāk tūristu nekā pērn un divas reizes vairāk interesentu nekā decembra sākumā, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā informācija.

Visvairāk viesu bijis no Krievijas, Vācijas un Baltijas valstīm.

"Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad svētku laikā pieredzējām ievērojami lielāku interesi no tūristiem. Interesanti, ka tūristi no Krievijas līdz Jaunajam gadam bija aptuveni 20% no visiem apmeklētājiem, taču pirmajās janvāra dienās, kad viņiem sākušās brīvdienas, to skaits palielinājies pat trīs reizes. Nākamie visbiežāk pie mums iegriezās tūristi no Vācijas, kas bija 13% no visiem apmeklētājiem," piebilst Rīgas Tūrisma informācijas centru vadītāja Zane Kursīte.

Visbiežāk ārvalstu viesi interesējušies par pilsētas ekskursijām, tām seko populārākās apskates vietas un pasākumi.

Vislielākā aktivitāte novērota Tūrisma informācijas centrā Rātslaukumā, taču procentuāli lielākais pieaugums vērojams Kaļķu ielas informācijas centrā – tur apmeklētāju skaits palielinājies par 25%.

Pirms svētkiem tūrisma nozarē strādājošie bija piesardzīgi prognozēt to, cik daudz tūristu no Krievijas ieradīsies, atzīmējot, ka saistībā ar ekonomiskajām un politiskajām norisēm kaimiņvalstī, mainījušies arī ceļotāju paradumi. Tūristu plūsmu ietekmē Krievijas rubļa vērtības krišanās attiecībā pret eiro, kā arī politiskā nostāja. Tāpat daudz biežāk Latvijā ierodas individuālie ceļotāji no Krievijas, bet grupu rezervāciju, kas iepriekš bija galvenais ceļošanas veids, ir krietni mazinājušās. Vairāk par to lasiet šeit.

Informācija par Rīgas pilsētas tūrisma piedāvājumu tiek sniegta Rīgas Tūrisma informācijas centros Rātslaukumā, Līvu laukumā un Rīgas Starptautiskajā autoostā. Visos centros ir pieejamas konsultācijas un informatīvie materiāli, bet Rīgas TIC Rātslaukumā ir pieejami arī maksas pakalpojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!