Foto: Shutterstock

Tuvojoties Ziemassvētkiem, nav nekā labāka svētku sajūtas noķeršanai kā ceļojums uz kādu vietu, kur šos svētkus gaida, organizējot tirdziņus ar smaržojošu karstvīnu, piparkūkām un dāvanām, bet pie eglītes skan Ziemassvētku dziesmas. Izrādās, visizdevīgākie Ziemassvētku tirdziņi Eiropā šogad ir Rīgā un Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, secināts Lielbritānijas pasta kompānijas "Post Office" veiktajā Ziemassvētku tirdziņu barometrā. Tallinā nedēļas nogale Ziemassvētku laikā izmaksājot 624,91 eiro, bet Rīgā par aptuveni 10 eiro dārgāk.

"Post Office Travel Money's" ik gadu publicē Ziemassvētku tirdziņu barometru, kurā nosaka Eiropas pilsētas, kur svētku laikā nedēļas nogali pavadīt ir vislētāk. Pētījumā salīdzinātas 11 Eiropas pilsētas, un ekonomiskais izdevīgums aprēķināts, ņemot vērā cenu četrām kafijas tasītēm, trīs kārtu maltītei divām personām, divām autobusa/vilciena biļetēm turp un atpakaļ ceļam uz lidostu, četrām karstvīna glāzēm, četriem kūkas gabaliņiem, avio vai autobusa biļetēm turp un atpakaļ ceļam no Londonas, kā arī nakšņošanai viesnīcā divām personām uz divām naktīm ar iekļautām brokastīm.

Salīdzinot ēdienu, dzērienu un naktsmītņu cenas visā Eiropā, pēc barometra datiem, visizdevīgāk izrādījies Ziemassvētku laikā doties uz Baltiju – Tallinu un Rīgu. Interesanti, ka Tallinā pavadīt nedēļas nogali ziemā ir gandrīz par trešdaļu lētāk nekā dārgākajā topa vietā – Stokholmā, kur vidēji nedēļas nogales atpūta šoziem izmaksājot 800,69 mārciņas jeb 930,32 eiro.

Šogad cenas kopumā esot par četriem procentiem zemākas nekā pērn, bet Tallinā tās kritušās pat par 10 procentiem, raksta "Business Insider".

"Post Office" Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometra dati tika iegūti no nacionālajiem un reģionālajiem tūrisma birojiem. Naktsmītņu pakalpojumu cenas iegūtas interneta viesnīcu rezervēšanas vietnēs, ņemot vērā zemākās cenas trīszvaigžņu viesnīcā, kas atrodas pilsētas centrā 1. un 2. decembrī, bet aviobiļetes meklētas zemo cenu aviokompāniju mājaslapās vai izvēloties izdevīgākos kompleksos piedāvājumus, kur iekļautas aviobiļetes un nakšņošana viesnīcā.

Jāpiebilst, ka šis ir visai prestižs indekss, un to ik gadu atspoguļo pasaules lielākie mediji.

Foto: Shutterstock

Lūk, Eiropas izdevīgākās pilsētas atpūtai ziemā, sākot ar dārgāko!

11. Stokholma, Zviedrija - 930,32 eiro
10. Vīne, Austrija – 872,15 eiro
9. Kopenhāgena, Dānija – 850,49 eiro
8. Strasbūra, Francija – 641,37 eiro
7. Berlīne, Vācija – 737,15 eiro
6. Budapešta, Ungārija – 736,69 eiro
5. Lille, Francija – 731,28 eiro
4. Minhene, Vācija – 707,99 eiro
3. Prāga, Čehija – 676,18 eiro
2. Rīga, Latvija – 635,18
1. Tallina, Igaunija – 624,91

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!