Foto: Kadrs no video
Dizainere Angela Luna radījusi tērpus, kas, nedaudz pārveidojot, izmantojami arī kā patvērums naktī vai atstarojošs apģērbs. Tā ir viņas atbilde uz bēgļu krīzes radītajām problēmām, bet šādi mēteļi-teltis vai jakas-guļammaisi lieti var noderēt arī aktīviem ceļotājiem vai vasaras festivālu apmeklētājiem un ļautu izvairīties no milzu somu nešanas.

"Atceros, ka jutos bezpalīdzīga. Jautāju sev, kur ir problēma, ko varētu risināt ar dizaina palīdzību," par savām izjūtām, uzzinot par bēgļu krīzi Eiropā, stāsta "Adiff" kolekcijas autore. Tā viņa radījusi drēbes, kas palīdz risināt arī humānās krīzes problēmas, kas saistītas ar pajumtes un guļvietu trūkumu. Jaunie apģērbi varētu būt noderīgi visās pasaules malās, uzskata dizainere. Pašlaik daudzfunkcionālos tērpus iespējams iegādāties "Kickstarter" platformā. Turklāt pēc katra pirkuma viena jaka vai mētelis tiek nosūtīta arī uz bēgļu nometni.

Jaunās apģērbu – naktsmāju kolekcijas reklāmas video jau noskatījušies vairāk nekā 28 miljoni cilvēku sociālajos tīklos un tā strauji guvusi milzu popularitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!