Lieldienu brīvdienās, 14. aprīlī, durvis apmeklētājiem vērs Tērvetes tauriņu māja, kas pēc pagājušā gada veiksmīgi aizvadītās sezonas atsāk darbību, piedāvājot apmeklētājiem apskatīt eksotiskos tropu tauriņus no Dienvidamerikas, Āfrikas un Āzijas.

Šī būs Tērvetes tauriņu mājas otrā sezona, un, atšķirībā no iepriekšējā gada, ekspozīcijas zāle tiks papildināta ar dažādiem jaunumiem un uzlabojumiem, savukārt atvēršanas laikā – Lieldienu brīvdienās, būs vairāki jauki tematiski pārsteigumi gan pašiem mazākajiem apmeklētājiem, gan pieaugušajiem, pastāstīja Tauriņu mājas saimnieki.

Foto: Publicitātes foto

Tērvetes tauriņu mājā vienlaikus var apskatīt un iepazīt 10 līdz 20 dažādas eksotiskās tropu tauriņu sugas no dažādiem kontinentiem – tie vienmēr ir kopskaitā no 150 līdz 250 tauriņi. Tērvetes tauriņu mājā 2016. gada sezonā viesojās vairāk nekā 10 tūkstoši apmeklētāju, jaunākais Tauriņu mājas apmeklētājs bijis vien divas nedēļas jauns, bet vecākais – nosvinējis jau apaļus 90 gadus. Rekordists - apmeklētājs bijusi meitene (7 gadi), kas sezonas laikā Tauriņu mājā viesojusies deviņas reizes.

Jau tagad ir zināms, ka 30. aprīlī LVM dabas parkā Tērvetē norisināsies Valpurģu nakts pasākumi, Tērvetes tauriņu māja strādās visu nakti, piedāvājot iepazīt tauriņus arī tumsā, kur lielāku aktivitāti izrādīs krēslas tauriņi. Arī 2017. gadā varēsiet sagaidīt Zilā morfīda festivālu, kas pulcēs vairāk nekā 100 Zilo morfīdu tauriņu un veidos ļoti unikālu baudu acīm, lidojot baros.

Tauriņu mājas saimnieki aicina viesus ciemošanos Tērvetē iesākt un noslēgt tieši ar Tērvetes tauriņu mājas apmeklējumu, jo biļete ir derīga visu dienu, un tauriņu aktivitāte dienas laikā mainās.

Foto: Publicitātes attēli

Speciālas cenas grupas biļetēm un ģimenēm ar bērniem.

Vairāk par Tērvetes Tauriņu māju:www.facebook.com/tervetestaurini/ un www.tervetestaurini.lv

Arī LU Botāniskā dārza Tauriņu mājā jau sācies pavasaris. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!