Foto: Vida Press
Atliek atrast vien Piektdieni, un par salīdzinoši nelielu nomas maksu Velsā iespējams dzīvot uz salas, līdzīgi kā to darīja slavenais Daniela Defo romāna "Robinsons Krūzo" galvenais varonis. Tas izmaksā vien 500 sterliņu mārciņas jeb 567 eiro, raksta "VidaPress".

Nelielā Unusgiftanas (Ynys Giftan) saliņa atrodas Velsā, pie Portmeirionas ciema. Tā ir 7,28 hektārus liela, un no tās paveras fantastiski piekrastes skati un ainavas ar kalniem un Īrijas jūru.

Viss izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība? Protams, ir arī kāds āķis. Tam, kas vēlas te dzīvot, nāksies iztērēt aptuveni 100 tūkstošus mārciņu jeb 113 tūkstošus eiro, lai atjaunotu veco fermu.
Sala ir daļa no īpašuma, ko Harlešas septītais lords iznomā uz 20 gadiem, lai vecās ēkas atkal atgūtu dzīvību un kādreizējo spozmi. Tam, kas saremontēs ēkas, zemes nomas maksa ir samazināta līdz minimumam, turklāt mākleri skaidro, ka nosauktā summa vēl ir pārrunājama atkarībā no saņemtajiem piedāvājumiem.

Foto: Vida Press

Vecajā ēkā ir viena liela guļamistaba otrajā stāvā, ko var sadalīt divās daļās, savukārt lejas stāvā ir divas atsevišķas istabas, virtuve un vannasistaba. Ēka celta no pamatīgiem akmeņiem, bet, lai tajā dzīvotu, nepieciešams kārtīgs remonts. Mājā nav elektrības, un, lai arī tur ir ūdensvads un urbums, neviens nevar pateikt, vai tas vēl darbojas, raksta "Vida Press".

Sala nav apdzīvota jau 20 gadus, bet tai ir interesanta vēsture. Nostāsti liecina, ka tā bijusi karalienes Annas dāvana tagadējā lorda Hārleša senčiem 18. gadsimta sākumā. No tā arī cēlies salas nosaukums, jo "Ynys Gifran" velsiešu valodā nozīmē "Annas dāvanas sala", raksta portāls "Countryliving".

Tā kā salu apskalo ūdeņi, kas atkarīgi no paisuma un bēguma, paisuma laikā uz salas var nokļūt ar laivu, bet bēguma laikā – aiziet kājām.

Foto: Vida Press

Ikviens, kas ir ieinteresēts šo īpašumu nomāt, var pieteikties nekustamā īpašuma firmā "Strutt & Parker". Pieteikumus var iesniegt līdz 31. augustam.

Jāpiebilst, ka šī ir viena no tikai 43 neapdzīvotajām salām Lielbritānijas piekrastē un reti, kad pieejama publikas apskatei, tādēļ vērts izmantot šo iespēju, kaut vai lai tikai apskatītu salu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!