Foto: Shutterstock

Pēdējo gadu laikā arvien populārāka Līgo svētku tradīcija ir pliko skrējiens. Lai gan šogad pliko skrējiens nenotiks jau populārajā Pedvāles brīvdabas muzeja teritorijā muzeja rekonstrukcijas darbu dēļ, šajā gadā drosminieki tiek aicināti piedalīties pliko skrējienos vairākos citos Latvijas novados.

Kuldīgā pliko skrējiens notiks jau 18. gadu. Šī skrējiena sākums būs Jāņu naktī (24. jūnijā) ap pulksten 3 pie vecā Kuldīgas tilta. Tas vedīs pāri Ventai – pāri senajam 164 metrus garajam velvju tiltam. Kā informē pasākuma rīkotāji, finišā ikviens varēs veldzēt slāpes pie alus kausa.

Arī Vecpiebalgā drosmīgie skrēji tiks aicināti izmēģināt savu veiksmi "Zāļu pliko skrējienā". Tas notiks 23. jūnijā, apmēram pusstundu pēc pusnakts. Skrējiens vedīs no estrādes līdz ezermalai un atpakaļ.

Savukārt Valkā pēc koncerta "Līgojam Valkā kopā ar igauņiem!" un nakts balles, kas sāksies pusnaktī, visi aicināti piedalīties pliko skrējienā. Starta sākums – saullēktā, un skrējiena uzvarētājam organizatori sola īpašu balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!