Foto: DELFI.lt/ Andrius Ufartas
Arī šogad Viļņas egle ir izpelnījusies ārzemju mediju uzmanību, ierindojot to skaistāko eglīšu topā. Kā nu ne - egle ietērpa vareni krāšņā un spilgtā svētku rotā, ko var pamanīt jau no attāluma.

Jau ziņots, ka Lietuvā pērn pamatīga jezga tika sacelta ap galveno svētku simbolu - egli. Vērīgākie soctīklu lietotāji pamanīja pārāk lielu līdzību ar 2015. gada Maskavas svētku egli. Tāpat sīva konkurence notika starp Kauņu un Viļņu, kur pilsētas savā starpā sacentās par skaistākās egles titulu. Arī šogad turpinās balsojums par to, kura egle skaistāka - Kauņas vai Viļņas, ziņo "Delfi.lt".

27 metrus garās egles iedegšana Viļņā notikusi 1. decembrī.

Eglīte rotāta ar 70 tūkstošiem baltām un rozā lampiņu virtenēm un 900 Ziemassvētku rotaļlietu. Kopumā tā aizņem 2,500 kvadrātmetrus.

Ziemassvētku eglīte ir ļoti līdzīga pērnā gada svētku kociņam, atzīmē "Delfi.lt". Arī šogad no lampiņu virtenēm veidots "kupols", zem kura var andelēties svētku tirdziņā. Šogad egles rotājumus paspilgtina sudraboti bumbuļi.

Kopumā Viļņas ietērpšanai svētku rotā tika iztērēti 163 tūkstoši eiro, kuros ietilpusi 14 ieliņu izrotāšana un arī galvenās svētku egles dekorēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!