Ceturtdien, 22.februārī, pulksten 18 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apmeklēt tematisko tūrisma vakaru “Kalašņikovs pie auto loga un debeszilu ezeru paradīze: kā pārsteidz Afganistāna", kurā varēs dzirdēt par kontrastu pilno Afganistānu žurnālista Anša Īvāna stāstījumā.

Pasaules ceļošanas risku kartē Afganistāna iekrāsota augstākajā bīstamības līmenī – doties uz turieni kategoriski neiesaka, jo par šo Centrālāzijas dienvidu valsti ierasts dzirdēt kara, teroraktu un nabadzības kontekstā. Tomēr ir arī citāda Afganistāna – ar mierīgām provincēm, koši zaļām ielejām un ziliem ezeriem, kur pilnā sparā darbojas iekšzemes tūrisms un cilvēki bauda dzīvi.

Tematiskā tūrisma vakara viesis būs "Delfi" ārzemju ziņu žurnālists Ansis Īvāns, kurš aizvadītā gada jūlijā devās uz Afganistānu projekta "Mediji attīstībai" ietvaros, ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par vietām par kurām valda aplami pieņēmumi, un veidotu stāstu projektā "Aiz horizonta". Tematiskā tūrisma vakarā varēs dzirdēt stāstu par kontrastu pilno Afganistānu un žurnālista piedzīvoto viņa savdabīgajā ceļojumā.

Tematiskais tūrisma vakars "Kalašņikovs pie auto loga un debeszilu ezeru paradīze: kā pārsteidz Afganistāna" norisināsies ceturtdien, 22.februārī, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa 2 eiro, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!