Foto: Sputnik/Scanpix

Ceturtdien, 26. janvārī, pulksten 18 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematiskais tūrisma vakars "Vienatne tumsā Islandes sniegājos". Vakara viešņa Kristīne Skrebele dalīsies iespaidos par Islandes dabas kontrastiem, kultūru un cilvēkiem, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Janvāra tematiskā tūrisma vakara dalībnieki aicināti iepazīt dabas kontrastu zemi – Islandi. Šī valsts ceļotājus pārsteidz ar neierastām dabas ainavām, kur vienuviet sastopami gan ledāji, gan karstie avoti, gan vulkāni, kā arī vērojama ziemeļblāzma. Islandes unikālo dabu tās krāšņumā un arī skarbumā ir iepazinusi tūrisma vakara viešņa Kristīne Skrebele, pavadot vairākas ziemas un vasaras Islandes dabas rezervātā "Hveravellir".

Tūrisma vakara laikā Kristīne dalīsies iespaidos par pieredzēto, dzīvojot valsts centrālajā daļā – vietā ar nosaukumu "Hveravellir". Tas ir viens no Islandes ģeotermālajiem apvidiem, kas atrodas starp diviem ledājiem, un ceļotāji šo vietu iecienījuši, lai baudītu atpūtu karstajos avotos. Ziemas šeit ir īpaši bargas, tāpēc tika piedzīvoti brīži, kad dzīvojamā māja pēc stipras snigšanas ir aprakta sniegā, bija pazudusi elektrība un apkure. Vakara gaitā tiks demonstrētas fotogrāfijas ar Islandes skatiem ziemā un vasarā, vakara dalībnieki varēs ieraudzīt dabas skatus unikālos foto mirkļos, kā arī iepazīt Islandes kultūru un cilvēkus.

Tematiskais tūrisma vakars "Vienatne tumsā Islandes sniegājos" norisināsies 26. janvārī pulksten 18, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa 1,50 eiro, pirmskolas vecuma bērniem – bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās tūrisma vakaram pa tālruni 63005445 vai mājaslapā www.tornis.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!