Foto: Shutterstock

Zemo cenu aviokompānija "Ryanair" no 15. janvāra mainīs kārtību, kādā pasažieri, kas nav iegādājušies "priority" iekāpšanas kartes, var ceļot ar rokas bagāžu. Proti, lielākās bagāžas vienības līdz 10 kilogramiem, piemēram, mazie koferi un ceļojumu somas turpmāk obligāti būs jānodod novietošanai lidmašīnas kravas nodalījumā. Par to papildus nebūs jāmaksā. Līdzi salonā varēs ņemt tikai mazās somas.

Divas rokas bagāžas vienības salonā varēšot ņemt tie, kas par 5 eiro (mobilajā lietotnē – 6 eiro) būs iegādājušies prioritārās iekāpšanas tiesības. Šāda kārtība tiekot ieviesta, lai mazinātu pasažieru strīdus un kavēšanos, kārtojot koferus lidmašīnas salona bagāžas nodalījumos, kā arī, lai paātrinātu iekāpšanu lidmašīnā, skaidro aviokompānija.

Jaunā kārtība sāksies no 15. janvāra, bet, kā novēroja "TūrismaGids", jau novembrī un decembrī lidmašīnas personāls aktīvi aicina pasažierus savas lielāko bagāžas vienības pirms iekāpšanas lidmašīnā nodot apkalpei, lai somas novietotu bagāžas nodalījumā kopā ar nododamo bagāžu.
No 15. janvāra mainīsies arī nododamās bagāžas cenas – turpmāk par standarta 20 kilogramu somas nodošanu būs jāmaksā 25 eiro (iepriekš 35 eiro).

Martā "Ryanair" sāks lidojumus uz Žironu Katalonijas reģionā Spānijā un Pafu Kiprā. "Ryanair" šajā sezonā piedāvā lidojumus no Rīgas uz 13 galamērķiem sešās valstīs.

Jau ziņojām, ka nesen arī cita zemo cenu aviokompānija "Wizz Air" mainīja savu bagāžas politiku. Vairāk šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!