Foto: Publicitātes foto

3. martā, kā ierasts ceturtdienā, TV ekrānos atgriezīsies Latvijas jaunatklāšanas raidījums "TE!" ar jau 8. sezonu, informē Inta Briede, LIAA Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļas vecākā eksperte.

Marta Selecka un Gustavs Terzens iepazīsies paši un iepazīstinās skatītājus ar jaukiem, interesantiem cilvēkiem, kuri liek vērīgāk no cita skatpunkta paraudzīties uz sevi. Māra Sleja paliks uzticīga Rīgai, jo tajā vienmēr atrod ko jaunu, savukārt Dace Salnāja un Māris Olte pētīs, kā senās prasmes var pielāgot modernajai pasaulei.

Pauls Timrots turpinās iejusties savā nejaušā tūrista tēlā un skarbi patiesā stilā arī šā pavasara sezonas raidījumos vētīs Latvijas tūrisma infrastruktūru. Turklāt, kā stāsta raidījuma producente Ilze Celmiņa, pēc reģionālo tūrisma informācijas centru aicinājuma vietējais nozares piedāvājums tikšot vērtēts ar dziļāku analītisku pieeju nekā līdz šim.

Apmierināts ar raidījuma attīstību nu jau četru gadu garumā ir arī "VFS Films" vadītājs Uldis Cekulis: "Raidījums tika izveidots īstajā brīdī. Cilvēkiem arvien interesantāk kļūst ceļot pa savu zemi. Tas ir gluži vai neticami, kādu atsaucību ieguvusi, piemēram, "TE!" grābeklīša slēpšana, kuru pēc raidījuma dodas meklēt ļoti daudz cilvēku. Tās nav tūristu plaši iecienītas vietas, kur grābeklītis tiek slēpts, bet cilvēki turp brauc, un, it īpaši, ģimenes ar bērniem. Lielāks gandarījums nevar būt, ja redzi, ka vecāki cenšas saviem bērniem parādīt dzimto zemi."

Ar savu draudzīgo uzsitienu uz pleca labu darbu darot arī Pauls Timrots, kurš savos sižetos izsaka to, ko droši vien domā ne mazums ceļotāju. Dzīves ritms ir straujš, cilvēki strādā ļoti daudz, un viņiem ir nepieciešama kvalitatīva atpūta. Varbūt kādreiz tiešums ir iznācis asāks, taču mērķis vienmēr bijis draudzīgs.

Skaidrojot raidījuma "TE!" veiksmīgo attīstību, Cekulis min arī faktu, ka tas top ne tikai "VFS Films", bet kopdarbā ar kolēģiem no Paula Timrota "Ātruma cilts" un Dzintara Dreiberga "Kultfilmas". Latvijai tas nav raksturīgi, ka ar vienu projektu strādā vairākas studijas, taču vienai komandai izveidot tik laikietilpīgu un apjomīgu raidījumu būtu sarežģīti. Tā ir arī radoša sacensība – atrast arvien ko jaunu un pārsteidzošu.

Jaunajā sezonā plānoti astoņi raidījumi, bet tās nobeigumā, pēc producentes Ilzes Celmiņas vārdiem, tiks sagatavots vēl arī speciālizlaidums virtuālajā vidē ar populārāko visu sezonu sižetu apkopojumu un to ietekmes novērtējumu.

Katrs raidījums būs 52 minūtes garš, un, tāpat kā iepriekšējās sezonās, televīzijā raidījumi tiks atkārtoti sestdienās un svētdienās.

Raidījums tapis sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļu. Pilnu rakstu par nākamo raidījuma sezonu lasiet šeit.

Visas epizodes ir un būs iespējams noskatīties "TE!" mājaslapā teraidijums.lv, kā arī replay.lsm.lv, vfs.lv, fragmentus ik nedēļu varēs redzēt arī Turismagids.lv un sociālo tīklu vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!