Foto: Vida Press
Deviņpadsmitgadīgs havajiešu fotogrāfs iemūžinājis savu krāšņo dzimteni gleznainās fotogrāfijās. Tajās redzami gan meteorītu krāteri, gan lietusmeži un džungļu ieskauti ūdenskritumi, kā arī saulrieti pie okeāna un citas Havaju salu dažādību apliecinošas ainavas.

Fotogrāfs Ulderiko Greindžers (Ulderico Granger) uzaudzis Havaju salās un viņu fascinējot šī ASV štata neparastā daba un ainavas. "Domāju, ka fotografēju, lai iemūžinātu skaidrības mirkļus, un es tos atrodu dabā. Esmu vēl tikai ceļā, lai atrastu sevī ģēniju. Fotogrāfiju redzu kā veidu, lai atklātu dzīves skaistumu. Mani uz priekšu dzen nepieciešamība pēc jaunas pieredzes un neatklātu vietu valdzinājums. Vienmēr meklēju skaistas vietas, ko atklāt un fotografēt," Vida Press stāsta fotogrāfs. Viņš iedrošina arī citus doties dabā un atrast meklēto.

Foto: Vida Press

Dabas gleznu iemūžināšanai viņš izmantojis Sony A7 fotokameru.

Domājot par to, kad braukt uz Havaju salām, jāņem vērā, ka ziemā tur ir lietus sezona, savukārt vasaras karstumā salas pārpludina tūristi un, līdz ar viņu atbraukšanu, cenas naktsmītnēs un izklaides vietās strauji kāpj. Tāpēc labākais laiks, kad doties uz salām, ir pavasaris vai rudens. Nākamais jautājums - uz kuru no Havaju salām lai brauc? Ja atvaļinājumā, kā lielākā daļa darbarūķu, vari izrauties vien uz nedēļu, tad ar vienas salas apskati arī pilnīgi pietiek.

Foto: Vida Press

Lūk, neliels ieskats populārākajās salās:

Oahu. Vistūristiskākā sala ar galvaspilsētu Honolulu. Daudz debesskrāpju un mazākas iespējas izrauties no tūristu bariem, lai apskatītu Havaju salu fantastisko dabu. Tomēr tā ir visvieglāk sasniedzamā sala. Uz šīs salas ir arī vienas no bīstamākajām, tajā pašā laikā skaistākajām kāpnēm pasaulē – Haiku kāpnes ar gandrīz 4000 pakāpieniem. Tās dēvē arī par kāpnēm debesīs.

Havau jeb Lielā sala. Šī ir lielākā no Havaju salām un arī vislielākā no ASV piederošajām salām. Vulkāni, neskarta daba, fantastiskas dabas takas.

Maui. Te esot viss, ko vien var vēlēties. Neskarta daba, mazāk tūristu nekā Oahu, bet vairāk izklaides iespēju un ēšanas vietu nekā Lielajā salā. Vairāk par latviešu ceļotāju piedzīvojumiem šajā salā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!