Foto: Kadrs no video

Pasauli pāršalkusi ziņa, ka viena no slavenākajām un fotografētākajām klintīm Norvēģijā, kas savas formas dēļ tiek dēvēta par "Trollpikken" jeb "Troļļa peni" Jāņos ir izpostīta un sabrukusi. Šī klints atrodas aptuveni 320 kilometrus uz dienvidrietumiem no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo un slavena kļuvusi savas formas dēļ. Sestdien, 24. jūnijā, kāds aktīvās atpūtas cienītājs, kas devies pārgājienā uz šo vietu, atklājis, ka tā cietusi no vandalisma, raksta "The Guardian".

Norvēģu laikraksts "Aftenbladet" savā "Instagram" kontā publicējis foto, kā pašlaik izskatā slavenā klints.

#trollpikken er nede, men det loves at den skal komme fort opp igjen! #egersund #norge #norway

A post shared by Stavanger Aftenblad (@aftenbladet) on Jun 24, 2017 at 1:42pm PDT

Klintī konstatētas urbšanas un kalšanas pēdas, bet pats akmens skumji guļ uz zemes. Tādēļ eksperti secinājuši, ka populāro tūrisma objektu postījuši vandaļi. Jau nākamajā dienā cilvēki steiguši palīgā un bija saziedojuši vairāk nekā 10 tūkstošus eiro, lai bojājumus klintī Eigerzundā, netālu no Stavangeres, labotu.

Policijai diemžēl nav izdevies atrast nevienu aizdomās turamo, raksta "The Guardian". Norvēģijā par dabas objektu bojāšanu draud kriminālatbildība un var tikt piespriests cietumsods.

Tā kā vietējie aktīvi ziedo līdzekļus, iespējams, ka jau tuvākajā laikā šis populārais objekts tomēr tiks atjaunots un atkal sliesies stalti. Jāpiebilst gan, ka pēc notikušā klints kļuvusi vēl slavenāka nekā iepriekš, raksta "Atlasobscura".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!