Foto: AP/Scanpix
Vēstures cienītājiem un ne tikai interesants velomaršruts būs Berlīnes mūra ceļš, ko Berlīnes pašvaldība 160 kilometru garumā izveidojusi pa līniju, kur kādreiz atradas Vāciju sadalošais mūris. Šogad aprit tieši 25 gadi kopš tā krišanas.

Mūris, kura pārkāpšana vēl pirms 25 gadiem draudēja prat ar nošaušanu, vairs palicis tikai atmiņās, bet vācieši, kā jau lieli riteņbraucēji, izveidojuši iecienītu velomaršrutu, kas ved tieši pa šo vēsturiskajām mūra atrašanās vietām. Visā tā garumā vijas vāciski perfekts veloceliņš. Šis maršruts ir labs piemērs, kā stāstīt par politisko vēsturi, jo tajā savijas gan politiski, gan kultūras, gan vēstures un arī dabas stāsti un objekti, turklāt arī tik modernais veselīgais dzīvesveids.

Ja 160 kilometri šķiet par daudz, maršruta izveidotāji iesaka to veikt pa posmiem. Pa ceļam iespējams apskatīt gan visiem labi zināmos Brandenburgas vārtus, gan bijušo kontrolposteni "Čārlijs" (Checkpoint Charlie)un Potzdamas laukumu, kā arī Berlīnes lauku apvidu un daudz ko citu. Ar maršrutu un apskates vietu aprakstu iepspējams iepazīties Berlīnes pilsētas portālā berlin.de.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!