Foto: Publicitātes foto

Brauciens ar vilcieniņu caur šaurām ieliņām un gar iespaidīgiem apskates objektiem ir daudzu ceļotāju iecienīta tūrisma izklaide. Tagad iespēja izvizināties šādā transportlīdzeklī un apskatīt pilsētas interesantākās vietas ir arī Ventspilī, ziņo Ventspils Tūrisma informācijas centra pārstāve Dace Kalsere.

Vilcieniņa maršruts sasaista nozīmīgākos pilsētas tūrisma apskates objektus. Ceļojums ar vilcieniņu sākas Ostas ielas promenādē pie kuģīša "Hercogs Jēkabs", vizinoties pa krastmalu, apskatāmi lielāki un mazāki kuģi un Ventas krasta pērle – Livonijas ordeņa pils. Ceļojuma tālākais punkts ir Dienvidu mols, kur braucēju skatam paveras ieeja Baltijas jūrā un krastā eksponētais zvejas kuģis Azova. Brauciena turpinājumā vilcieniņš met loku gar Piejūras brīvdabas muzeju, pa ceļam jautras bērnu čalas dzirdamas, braucot gar Bērnu pilsētiņu, bet maršruta kulminācija ir strūklaka "Fregate "Valzivs". Traucoties mājup pa Kuldīgas ielu, senatnes elpa jūtama pilsētas Rātslaukumā un Tirgus laukumā. Brauciena laikā apskatāmas Govju parādes gotiņas, pilsētas strūklakas un košās ziedu skulptūras.

"GP Trading" valdes priekšsēdētājs Ģirts Purviņš atklāj, ka vilcieniņš ir uzbūvēts pašu rokām: "Tapšanas process ilga vairāk nekā četrus mēnešus, tajā ieguldīts daudz darba un mīlestības. Ceru, ka vilcieniņš spēs sagādāt pozitīvas emocijas gan mūsu pilsētas iedzīvotājiem, gan arī viesiem."

Foto: Publicitātes foto

Dizainu tūrisma vilcieniņam veidoja arhitekts Alvis Didrihsons, lokomotīves un vagoniņu izbūves procesā piedalījās Ansis Sēlis Sviriņš, Krists Ērkšķis, Grigorijs Grundštoks, Guntis Burnevics un Ēriks Belte. Būvniecība notika inženiera Jāņa Avotiņa vadībā, bet visu projekta gaitu uzraudzīja un vilcieniņam sertifikātu izsniedza Latvijas Neatkarīgo ekspertu asociācijas eksperts Eduards Tenis, kurš atzinīgi novērtēja ventspilnieku pielietotos tehniskos risinājumus.

Pagaidām pilsētas ielās lokomotīve devusies ar vienu pasažieru vagonu, bet pēc laika tai pievienosies arī otrs, kas brauciena iespējas papildinās vēl ar 20 sēdvietām.

Ekskursijas ilgums ir teju 40 minūtes, biļetes nopērkamas kuģīša Hercogs Jēkabs biļešu kasē Ostas ielas promenādē. Biļešu cenas pieaugušajiem – 5 eiro. Ģimenes biļete – vecāki ar/līdz 3 bērniem – 12 eiro, bērniem līdz 4 gadu vecumam – bez maksas.

Pavisam drīz vilcieniņš tiks papildināts arī ar audiogidu, kas braucējiem sniegs interesantu stāstījumu par Ventspili.

Vilcieniņš īstenots, pateicoties Ventspils pašvaldības izsludinātajam "Tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu jomas komersantu projektu līdzfinansēšanas konkursam", kas Ventspilī reģistrētajiem ar tūrismu saistītajiem pakalpojumu jomas uzņēmējiem, konkursa kārtībā sniedz līdzfinansējumu pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai.

Ielūkojies šājā rakstā un iepazīsties ar dažādām aktīvās atpūtas iespējām Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!