Foto: Publicitātes attēli
Balvu novada Bērzpils pagastā 25. augustā pirmo reizi notiks Bonifacovas muižas svētki, kur būs iespējams dzirdēt vēsturiskus stāstus un atgriezties laikā, sola organizatori.

Interesenti gaidīti no pulksten 11, kad notiks svētbrīdis Bēržu Sv. Annas Romas katoļu baznīcā un tiks sniegts vēsturisks ieskats Bonifacovas muižas liktenī. Pēc tam būs iespējams lūkoties uz vietējo labumiem mājražotāju tirdziņā, bet vēlāk muižā tiks sagaidīts muižkungs. Svētkos būs iespēja izbraukt ar muižkunga karieti, aust Bonifacovas muižas jostu, kā arī iemūžināt mirkli fotostūrītī.

Pulksten 17 muižas viesus priecēs Nautrēnu pagasta amatierteātris "Dekteri", pēc kā galdā tiks likta muižkunga svētku biezputra. Vakara noslēgumā – zaļumballe muižas pagalmā. Bonifacovas muižā visas dienas garumā būs vērojama izstāde ''Muižas fotogrāfiju stāsti''.

Bonifacovas muižas kungu māja atrodas 1,5 kilometra attālumā no Bēržu katoļu baznīcas. Tā celta no ķieģeļiem 19 gadsimta vidū, un tur mūža pēdējos desmit gadus nodzīvojis pirmais latgaliešu kalendāra izdevējs Gustavs Manteifelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!