Izrādās, nemaz nav jābrauc uz Karību vai Maldivu salām, lai izbaudītu dziļūdens niršanu siltos ūdeņos. To var arī Itālijā, nieka 45 kilometru attālumā no Venēcijas, Montegroto (Montegrotto Terme) pilsētiņā, kur iekārtots peldbaseins, kura dziļums ir vairāk nekā 40 metri. Dziļuma prieks jeb "Deep Joy" ir baseins, kam pašlaik pieder Ginesa pasaules rekords kā dziļākajam ar termālo ūdeni pildītajam baseinam.

No ārpuses šis baseins ir līdzīgs jebkuram citam, bet zem ūdens paveras cita pasaule – baseinā dažādās tā vietās dziļums atšķiras, bet četrās vietās ierīkotas zemūdens alas, kas niršanu tajā padara interesantāku.

Baseina dziļākais punkts ir 40 metru dziļš tunelis, kas ir līdzvērtīgs 13 stāvu mājai tikai pretējā virzienā, raksta "The Daily Mail".

Jāpiebilst, ka cauri baseinam ved arī horizontāls tunelis, kas apmeklētājiem ļauj iziet tam cauri, vērojot peldētājus gluži kā akvārijā.

Baseina ūdens temperatūra ir ap 32 grādiem pēc Celsija, kas sniedz iespēju ļoti patīkamā veidā baudīt ūdens priekus. Turklāt, atšķirībā no silto jūru dzelmes, te nav jābaidās no haizivīm vai rajām. Baseinā tiek piedāvāts plašs klāsts ar ūdens aktivitātēm – niršana, snorkelēšana, zemūdens fotosesijas un niršanas apmācība. Arī bērni te var mācīties peldēt, turklāt tiekot piedāvāta arī apmācība peldēšanā –tā notiek veidā, kā peldējušas mītiskas būtnes, raksta "The Daily Mail".

Baseina dizaina autors ir arhitekts Emanuels Boareto (Boaretto Hotel Group), un tas atklāts 2014. gada jūnijā.

Lai nokļūtu uz Montegroto no Rīgas jālido uz Venēciju, Bergamo vai Milānu, un tad ar vilcienu vai nomātu auto jābrauc līdz Padujai, kas ir aptuveni piecu kilometru attālumā no Montegroto.

Vairāk informācijas par baseina darba laiku un pakalpojumu cenām meklējiet mājaslapā: www.y-40.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!