Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "TE" vadītājs Pauls Timrots īsi pirms Lieldienām bija devies kārtējā mazpilsētas tūrisma piedāvājuma vērtēšanas braucienā. Šoreiz uz Iecavu.

Diemžēl izrādījās, ka brīvdienās Iecavā tūrisma informācijas centrs domes ēkā ir ciet, tāpat arī Sporta un novada muzejs bija slēgts ar lielu piekaramo atslēgu. Tomēr pavisam bez norādēm ceļotājs nepalika, atrada autostāvvietā izvietotu informatīvu karti ar dažādiem objektiem, bet pie muzeja interesantus informācijas stendus, kas nedaudz pastāstīja par pilsētiņas vēsturi. Dažādie stendi ļāva ceļotājam izdarīt secinājum, ka Iecava ir "pilsēta no ārpuses", jo viss redzams svaigā gaisā.

Tad nu Pauls devās meklēt Meža inteliģences taku, par kuru norādes bija lasāmas lielajā pilsētas kartē. Tomēr, pēc kārtīgas maldīšanās pa meža ceļiem, Timrots ar komandu to tā arī neatrada. Vienīgais ievērības cienīgais fakts, ko ceļotājs tomēr noskaidroja un nedaudz izpētīja Iecavā, bija tajā atrodamie parka sarga namiņi – kopskaitā trīs, bet viens no tiem, pēc Timrota domām, bija pārbūvēts, maigi izsakoties, bezgaumīgi. Pārējie divi gan – skaisti un cēli. Atklāts gan palika jautājums, ko sargi parkā trīs namiņos sargājuši. Banānus?

Raidījums tapis sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļu.

Visu raidījumu iespējams noskatīties "TE!" mājaslapā teraidijums.lv, kā arī replay.lsm.lv, vfs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!