Lietuvas piekrastē jau var matnīt pavasara saules rotaļas. Īpaši jauki jau ir Palangas kāpās - tas redzams arī nesen uzņemtā Grynas.lt drona video.

Pavisam drīz pludmales un kūrortpilsētas pildīs atpūtnieki, bet pašlaik tur var baudīt mieru un klusumu, kā arī apskatīt visu nesteidzoties un bez kņadas. Video redzama pavasarīgā noskaņa Palangā un Sventājā.

Palanga ir Lietuvas populārākā kūrortpilsēta ar mājīgām pludmalēm un pasakainiem saulrietiem. To iecienījuši arī Latvijas ceļotāji, jo no Liepājas šīs "ārzemes" ir vien dažu desmitu kilometru attālumā. Palanga ir aizraujoša pilsēta jebkurā sezonā. Arī pavasarī tur būs, ko darīt. Piemēram, viens no skaistākajiem apskates objektiem pilsētā ir Birutes parks ar pili un Dzintara muzeju, Botānisko dārzu un skatu uz jūru.

Angļu stilā veidoto Birutes parku uzskata par vienu no skaistākajiem Austrumeiropā. To 1897. gadā izveidojis franču dārznieks un ainavu arhitekts Eduards Andre. Lieliska vieta pastaigām, šeit ir vairākas statujas, strūklakas un dīķi, kuros peld pīles un gulbji. Andre ir autors arī citām pilsētas skaistākajām vietām, ieskaitot Kūrmājas apkārtni. Viņš veiksmīgi iekļāvis parka teritorijā arī maģisko Birutes kalnu.

Netālu ir arī Dinozauru parks, kurā šogad durvis vērs apgāztā māja. Tomēr jāatceras, ka tas darbokas tikai no maija līd zoktobrim, bet ziemā ir slēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!