Foto: DELFI

Otrdien, 6. februārī, Uldis kāpj lidmašīnā, lai dotos uz Phjončhanu klātienē skatīt, kā mūsu sportistiem sokas olimpiskajās spēlēs. "TūrismaGids" stāstu vakarā viņš atklāja, kā gatavojas lielajam notikumam un dalījās atmiņu stāstos par piedzīvoto Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs 2016. gadā.

Savu stāstu Uldis sāka ar atmiņām par intensīvo darba režīmu Rio, kolēģi bija ieteikuši aizmirst par atpūtu un gatavoties stresam trīs nedēļu garumā. Tā arī esot bijis, tikai atbraucot atpakaļ viņš saprata, cik ļoti bija noguris, jo nogulējis gandrīz 18 stundas.

"Pirmais pārdzīvojums bija pati spēļu atklāšana. Ieradāmies piecas stundas ātrāk, izgājām neskaitāmas drošības pārbaudes. Rindas uz žurnālistu autobusiem – milzīgas. Visur haoss," stāsta Uldis. Rio apmērus varētu raksturot fakts, ka uz pludmali, kur notika pludmales volejbola sacensības, ar autobusu bija jābrauc trīs ar pusi stundas.


Lielākā budžeta pozīcija tika atvēlēta drošībai, armijas pārstāvju klātbūtni varēja just ik uz soļa. Drošības instrukciju Uldis noklausījās gan Latvijā, gan jau nonākot Rio. Igauņu kolēģi nebija ņēmuši vērā padomus un paviesojās favelu (graustu) rajonā. Šis brīvsolis beidzās ar atņemtiem telefoniem, makiem un fotoaparātiem.

Jāatceras, ka daudz kas paliek aiz televīzijas ekrāna un fotokameru objektīviem, olimpiskās spēles ir šovs ar profesionālu režisoru komandu. Uldis to izjuta nākamajā dienā pēc noslēguma ceremonijas – pilsēta tukša, transports nekursē. "Radās sajūta, ka olimpiskās spēles ir liels ceļojošais cirks," viņš atzīst.

Lidmašīnā uz Phjončhanu būs jāpavada 12 stundas, ko Uldis aizvadīs, lasot "īso" olimpisko spēļu ceļvedi, kas ir 500 lappušu apmērā. Uz jautājumu, vai viņu nebiedē atrašanās tik tuvu Ziemeļkorejai, Uldis atbildēja: "Rudenī, kad Ziemeļkoreja izmēģināja ballistiskās raķetes virs Japānas, sametās šķērma dūša, galīgi negribējās doties uz olimpiādi, bet tagad situācija ir mierīgāka un prāts ir mierīgāks".

Lūk, neliels ieskats, kā gāja stāstu vakarā.

Nākamais stāstu vakars notiks februāra beigās, lai to nepalaistu garām, seko līdzi informācijai "TūrismaGids" Facebook lapā.

Savukārt, ja pats daudz ceļo vai pazīsti kādu īstu dēkaini, piesaki arī viņa stāstu, sūtot nelielu aprakstu uz e-pastu: celojumi@delfi.lv.

Latvijas olimpiešu gaitām var sekot šajā sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!