Foto: Publicitātes foto

Lai gan Kokneses novadā tūrisma sezona oficiāli tiks atklāta 14. maijā ar Sama modināšanas svētku pasākumu, tūristus šogad jau aktīvi uzņem Likteņdārzs. Apmeklētāju ērtībām ir izveidots jauns auto stāvlaukums, izveidotas jaunas tūrisma programmas, gan skolēniem, gan ģimenēm.

Šogad Kokneses puses tūrisma piedāvājumā uzsvars tikšot likts uz jaunizveidotajiem ūdenstūrisma maršrutiem ar jaunām laivu piestātnēm Kokneses pilsdrupās, Likteņdārzā un pavisam jaunā vietā, pie bijušā bērnudārza "Gundegas" Daugavas upes krastā, pastāstīja Kokneses tūrisma centra direktore Daina Liepiņa.

Tūrisma sezonas atklāšanas dienā ikviens varēšot arī atklāt jauno vikingu laivas "Nameisis" ūdenstūrisma maršrutu "Kokneses pilsdrupas" – "Likteņdārzs". Brauciena laikā laivas kapteinis būšot arī gids, kurš ar savu stāstījumu iepazīstinās ar pilsdrupu apkārtnē cilvēku skatam zudušo apkārtni un Likteņdārza vienreizējo ainavu, un stāstu. Kokneses pilsdrupās nedēļas nogalēs būs iespēja apgūt pavisam jaunas prasmes – rakstīšanu ar spalvu.

Aktīvākai Kokneses apskatei, Zaļā tirgus laukumā, varēšot iznomāt dizaina velosipēdus. Velosipēdu daudzums būšot pietiekams gan ģimenes izbraucienam, gan lielākam draugu pulciņam, saka Liepiņa.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt amatu centrs "Mazā kāpa" aicina iepazīt un apgūt iemaņas ādas apstrādē, "Radošā māja" piedāvā aktivitātes gan lieliem, gan maziem darbojoties gadskārtu svētku un amatnieku darbnīcās, spēlēs, rotaļās un dančos, cienāšanos ar vietējo kulināro mantojumu. Kokneses parkā aicina iziet atraktīvu un izzinošu ekskursiju "Taka vienā elpas vilcienā" ar dažādiem uzdevumiem.
Brīvdienu piestātne "Pērsejas" aicina uz aktīvu atpūtu brīvā dabā. Organizē pieturvietu kāzu svinībām un aicina pavadīt dienu ar aktīvu atjautības garšu, ceļojot laivā, orientējoties un meklējot atbildes uz dažādiem ar Koknesi saistītiem jautājumiem, nūjojot, iznomājot laivu un piknika, un telts vietu ar īpaši spēcinošo Ugunszupu.

Vecbebros biškopības muzejā apmeklētājiem šosezon piedāvāšot ekskursijas ar medus degustāciju un iejusties biškpopja amatā, ietērpjoties īpaši paredzētā tērpā. Turklāt Iršos šovasar īpaši gatavojas atzīmēt un izzināt bijušās Vācu kolonijas laikus.

Šīs sezonas piedāvājums rosināšot uz ilgāka laika vadīšanu Koknesē, kur naktsmītņu pakalpojumus piedāvā septiņas naktsmītnes.

Informācija par tūrisma piedāvājumu: www.koknese.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!