Foto: Publicitātes foto

Zemo izmaksu lidsabiedrība "Wizz Air" kopā ar "Airbus" Budapeštas lidostā iepazīstināja ar vismodernāko "Airbus" lidmašīnu A321neo un uzsāka tās testēšanas turneju "Wizz Air" pilotiem. Tuvāko gadu laikā lidmašīnas papildinās aviosabiedrības floti, astoņu gadu laikā iekļaujot tajā 140 lidaparātus.

Kopš pirmā lidojuma 2004. gadā "Wizz Air" izmantojusi gaisa kuģus "Airbus" A320, un 2015. gada novembrī veikti pirmie pasažieru pārvadājumi ar lidmašīnu A321ceo. Līdz 2018. gada beigām "Wizz Air" lidmašīnu parkam pievienosies vēl 30 lidmašīnas A321ceo, un 2019. gadā lidsabiedrība saņems pirmo no 110 "Airbus" A321neo, kas 2015. gadā tika pasūtītas Parīzes aviācijas izstādē. Piegādes turpināsies līdz 2024. gada beigām, pastāstīja Agnija Jankovska, "Wizz Air" sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā.

"Wizz Air" rīcībā pašlaik ir viens no jaunākajiem lidmašīnu parkiem Eiropā, kas sastāv no 63 lidmašīnām "Airbus" A320 un 10 lidmašīnām A321ceo, kuru vidējais vecums ir četri gadi. Lidmašīna A321neo, kurā ir ieviesti visjaunākie zinātnes sasniegumi, tostarp uzlabota lauka veiktspēja un aerodinamika, jaunās paaudzes dzinēji un šārkleta veida spārnu galu ierīces, nodrošina vismazāko degvielas īpatpatēriņu savā kategorijā ar vairāk nekā 15 procentu degvielas ietaupījumu salīdzinājumā ar pašreizējām vienejas lidmašīnām, kā arī zemāku CO2 izplūdi un trokšņa līmeni.

Foto: Publicitātes foto

"Wizz Air" ir viena no galvenajām "Airbus" sadarbības partnerēm, tāpēc šīs aviokompānijas piloti pirmie testē visvairāk pārdoto vienejas lidmašīnu A321neo. Kapteiņu grupa, tostarp "Wizz Air" galvenais pilots Zoltans Sabo, no Budapeštas lidos uz septiņiem galamērķiem Eiropā, lai pārbaudītu lidmašīnas A321neo vadāmības īpašības.

"Wizz Air" ekspluatācijas direktors Dīderiks Pens sacīja: "Mēs esam pārliecināti, ka jaunā lidmašīna ļaus vēl vairāk samazināt ekspluatācijas izmaksas mūsu uzņēmumā un nodrošināt mūsu pasažieriem vislētākās biļetes mūsu plašajā maršrutu tīklā. Līdztekus piedāvājuma un ērtību pilnveidošanai mūsu klientiem mēs ar lepnumu samazinām arī savu ietekmi uz vidi, izmantojot nozīmīgus videi draudzīgos uzlabojumus, ko sniedz A321neo novatoriskās tehnoloģijas."

Foto: DELFI

Jāpiebilst, ka pirmā Airbus 320 neo (new engine option) lidmašīna šogad janvārī piegādāta Laviokompānijai "Lufthansa". Bet, kā liecina "Airbus" mājaslapā pieejamā informācija, pašlaik jau pasūtītas 4800 šādas lidmašīnas.

Ungāru aviokompānija"Wizz Air" pašlaik ekspluatē 73 lidmašīnu Airbus A320 un A321 parku un no 25 bāzēm piedāvā lidojumus vairāk nekā 450 maršrutos, savienojot 127 galamērķus 38 valstīs. No Rīgas "Wizz Air" lido uz deviņiem galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!