Foto: Shutterstock

Par spīti nepastāvīgajai ziemai, Ziemeļlatgalē tomēr iespējams baudīt ziemu, un 20. februārī Balvu, Kārsavas, Viļakas un Baltinavas novados notiks dažādas ziemas aktivitātes gan iekštelpās, gan ārpus tām, pastāstīja Rita Šubeniece, Balvu novada pašvaldības pārstāve.

Balvu novadā Tilžas Kultūrvēstures izpētes un tūrisma centrā būs iespēja izgatavot bišu vaska sveces, iepazīties ar biškopības produkciju un apskatīt Jevgēnija Radčenko foto izstādi "Magadanas sajūta".

Foto: Publicitātes attēli

Zirgu sētā "Kapulejas", Tilžas pagastā, varēs vizināties zirga mugurā un, ja vēl būs sniega sega, baudīt arī izbraucienus kamanās. Briežuciema seno amatu meistaru ciemā varēšot aust lupatu deķīšus, baudīt zāļu tējas, tikmēr bērniem būs piemērotas rotaļas. Seno amatu meistaru ciemā varēs degustēt un iegādāties pašceptu maizi un pašu brūvētu īstu mājas alu.

Foto: Publicitātes attēli

Balvu novada muzejā joprojām var apskatīt digitālu ekspozīciju par Ziemeļlatgales tradīcijām, amatu prasmēm, senajiem arodiem un kultūrvidi. Līdzīgi pasākumi būs arī Kārsavas, Viļakas un Balvu novados. Dienas beigās visi tiek aicināti uz noslēguma pasākumi Viļakas novada Upītē piedalīties dančos, rotaļās un citās aktivitātēs kopā ar folkloras kopu "Upīte".

Savukārt vakarā Balvu pilsētas Kultūras un atpūtas centrā pulksten 19 varēs baudīt starptautisko koncertuzvedumu "Karmena", ieklausoties autentiskajā Andalūzijas ģitārspēlē un noraugoties flamenko čigānu dejojumos.

Latgalē šogad atklāti ļoti daudzi un interesanti apskates objekti, kas piedāvā gan gardēžu baudas, gan izzinošu un aktīvu atpūtu. Protams, bez šmakovkas arī neiztikt! Vairāk par jaunumiem tūrismā Latgalē lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!