Šauļos 2. un 3. decembrī aicina uz festivālu "Ceļojumu un saldumu Ziemassvētki", kur pulcēsies Ziemassvētku vecīši un aicinās uz kopīgu deju. Gājēju bulvārī notiks Pirmsziemassvētku tirgus, uz kuru sabrauks pārdevēji un amatnieki no visas Lietuvas, netrūkšot ne saldumu, ne koncertu, ne sociālo un kultūras pasākumu, sola Šauļu tūrisma speciālists Arvidas Valentelis. Pasākumā būs dažādi konkursi, kuros snigšot bohēmisks "konfekšu lietus".

Atbrauc saposies Ziemassvētku cepurītē un pievienojies dejai

Piektdien, 2. decembrī, jau no pusdienlaika Šauļos sāksies svētku laiks, kas ar visdažādākajiem pasākumiem un nodarbēm aicināšot arī kaimiņus latviešus svinēt gada skaistākos svētkus Lietuvas ziemeļu saulainākajā pilsētā. Paredzēti vairāk nekā 60 Ziemassvētku laika pasākumi.
Īpašu uzmanību vajadzētu piesaistīt Ziemassvētku vecīšu salidojumam, kas aicināšot uz lielu sadejošanos, tāpat Ziemassvētku zeķes adīšanai, kurā varēs iesaistīties jebkurš svētku viesis. Bez šiem jaunumiem šogad festivālā būšot arī "konfekšu lietus". Šauļi ir vēsturiska Lietuvas saldumu pilsēta, kur atrodas vecākā konfekšu fabrika kaimiņzemē "Ruta", tāpēc svētku laikā varēsiet priecāties par saldiem mirkļiem un krāt jaunas atmiņas par Lietuvu.

Pilsētas viesiem būšot iespēja ne tikai iepirkties šajā Lielajā Ziemassvētku tirgū, bet arī patīkami pavadīt laiku ar ģimeni vai draugiem: doties Ziemassvētku gājienā, meklējot svētku brīnumu, klausīties atzītu izpildītāju koncertus vai piedalīties vienā no četrām labo darbu akcijām.

Sasildies un nobaudi "ziemas garšu"

Milzums izpriecu gaidīs ne tikai brīvā dabā, jo uz interaktīvajiem pasākumiem aicinās no jauna atdzimusī "Žiburio" grāmatnīca, uz atklāto durvju dienu vilinās "Ebru Art", kas iepazīstinās ar zīmēšanas mākslu uz ūdens, kā arī citas studijas un radošās darbnīcas.

Ar šiem svētkiem sāksies Šauļu visas ziemas garumā gaidāmais kulinārijas "Ziemas garšas" ceļojums: pilsētas kafejnīcas ir papildinājušas savas ēdienkartes ar īpašiem ēdieniem, kas tiekot gatavoti tikai ziemā un tikai šeit, stāsta Valentelis. Staigājot pa pilsētas bulvāri, varēsit iestiprināties ar "Ziemassvētku sviestmaizi", iemalkot īpašo kafiju "Ziemas garša", atsvaidzināties ar zaļo kokteili "Ilgojos pēc ziemas", pasūtīt ziemas desertu "Rozes sniegā", bet varbūt gribēsiet sajust Ziemassvētku Marokas notis.

Pilna svētku programma: Tic.siauliai.lt

Ko apskatīt Šauļos?

Ja braucienam nepieciešama plašāka informācija par Šauļiem, iespējams vērsties pilsētas Tūrisma informācijas centrā.

Lūk, daži ieteikumi, ko apskatīt Šauļu pilsētā vai novadā:

izziņas dārgumu krātuves – unikālās Haima Frenkeļa villas, Velosipēdu, Šokolādes, Dzelzceļa un citu muzeju ekspozīcijas; saturā bagātas un neparastas ekskursijas; pasaules mērogā nozīmīga apskates vieta ir Krustu kalns; rotaļīgas izglītojošas programmas, kas aicina gatavot, nobaudīt, pieredzēt un iepazīt.

Vairāk par Šauļiem un to apkaimi, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!